Gemeente Lingewaard


Gemeente Lingewaard aanwezig bij De Waal in Vlammen

Zo'n vierhonderd gasten van de gemeente Lingewaard hebben dinsdag 18 juli vanaf de mooiste plek op de rivier genoten van het traditionele vuurwerk De Waal in Vlammen. De boottocht van Doornenburg naar Nijmegen was met name bedoeld voor de muzikanten van Stadtmusik Kloten uit Zwitserland en hun gastgezinnen.

Helaas werd de sfeer abrupt verstoord toen burgemeester Paul Peters bekendmaakte dat de Nijmeegse Vierdaagse was afgelast. De tocht werd voortgezet zonder muziek.

Het gemeentebestuur had voor de boottocht dit jaar ook delegaties van stichtingen en verenigingen uitgenodigd die in Lingewaard allerlei grote festiviteiten te organiseren. Verder waren mensen te gast die werkzaam zijn in de toeristenbranche en vrijwilligers van het Toeristisch Recreatief Informatiepunt. Burgemeester Paul Peters bedankte in zijn welkomstwoord de vrijwilligers die zich voor de mooie gemeente Lingewaard willen inzetten. Vrijwilligers zijn volgens de burgemeester het cement van de samenleving. ,,Ik ben dan ook reuze blij dat u allen aan onze uitnodiging gehoor hebben gegeven.'

Klik op de foto voor een grote afbeelding.

Geplaatst op 19 juli 2006