Provincie Noord-Holland

N-H Kwartaalblad over verkeer en vervoer

19-7-2006

De nachtmerrie van iedere ouder: het dagje strand dat al ruimschoots voor de branding smoort in een zinderende autokaravaan en een achterbank vol kinderleed.

Gelukkig zorgt het meerjarenproject Bereikbaarheid Kust voor verlichting van de verkeersdruk rond de Noord-Hollandse badplaatsen. Het zojuist verschenen "zomernummer" van N-H, het kwartaalblad van de provincie Noord-Holland, vertelt u er alles over.

In deze N-H verder aandacht voor het nieuwe fietsroutenetwerk van Nationaal Landschap Laag Holland en voor de buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel, onlangs winnaar van de Reizigersprijs 2006. Ook gedeputeerde voor wegen en vervoer Cornelis Mooij komt aan het woord. Hij spreekt zich onder meer uit over de Zuiderzeelijn en de hoop om op termijn de treinen van NS over te kunnen nemen: "Dat zou een zegen zijn voor het openbaar vervoer in deze regio". De column, dit keer van Joke Geldhof, voorzitter van de Noord-Hollandse D66-fractie, staat eveneens in het teken van verkeer en vervoer.

Verder in dit nummer van N-H:

- de Beheergrondbank Laag Holland helpt koeien in de wei te houden;
- de forten van de Stelling van Amsterdam krijgen een commerciële bestemming;

- Den Helder heeft offshore veel te bieden;
- banjeren door de binnenlanden van Noord-Holland over het Noord-Hollandpad;

- Taskforce Ruimtewinst wil schaarse ruimte slim gebruiken;
- veilig zwemmen in Noord-Holland;

- website van de provincie Noord-Holland leest voor;
- inschrijving voor de Cees Korver Prijs 2006 geopend;
- het Servicepunt Wegen en Vaarwegen.

Het N-H Kwartaalblad wordt kosteloos toegezonden aan relaties van de provincie Noord-Holland. U kunt het nieuwste nummer hieronder downloaden of het u per post laten toesturen. Mail daarvoor uw adresgegevens naar nieuwsredactie@noord-holland.nl, onder vermelding van "N-H nr. 3".

John Stroetenga

N-H Kwartaalblad nr. 3 van 3006

Zie ook

Koe blijft in de wei door Beheergrondbank Laag Holland
De Stelling van Amsterdam Taskforce Ruimtewinst
Veilig zwemmen in Noord-Holland Website Noord-Holland voorzien van voorleesfunctie
Inschrijving Cees Korver Prijs geopend Servicepunt Wegen en Vaarwegen Beachhoppen met strandbus en tuktuk Reach the beach