Politie Midden- en West Brabant

Illegale vreemdeling aangetroffen

TILBURG, 19 juli 2006

De Vreemdelingenpolitie in Tilburg heeft op woensdag 19 juli bij een adrescontrole in een woning in Berkel Enschot een 34-jarige vrouw uit Joegoslaviƫ aangetroffen die illegaal in Nederland verbleef en tevens ongewenst vreemdeling was. De vrouw had ook nog 28-dagen hechtenis tegoed. Ze is daarvoor ingesloten en wordt na het uitzitten van deze straf zo snel mogelijk uit Nederland verwijderd.

Agenten van de Vreemdelingenpolitie gingen naar het bewuste adres omdat ze informatie hadden dat de betreffende vrouw daar zou verblijven. De vrouw was sinds januari 2001 tot ongewenst vreemdeling verklaard en in 2003 al eens in Nederland opgepakt en tot de 28-dagen hechtenis veroordeeld.
Bij het bewuste adres zag een van de agenten de vrouw in de achtertuin lopen en naar binnen lopen terwijl zijn collegas aan de voordeur aanbelden. Een andere vrouw deed na enige tijd de voordeur open en ontkende in alle toonaarden dat de bewuste vrouw in de woning was. Een eerste onderzoek leverde inderdaad niets op, maar bij nader onderzoek stuitten de agenten op een luik op de vloer van een bergkast in de woonkamer. Daaronder was een kruipruimte en daarin had de vrouw zich verstopt.

Auteur: Jan Clarijs