Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 19 juli 2006

Twee gewonden na verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Bij een verkeersongeval op de kruising Lage Vaartkant en Bredaseweg zijn dinsdagmiddag een 20-jarige inwoonster van Sint Willebrord en 21-jarige inwoner van Den Dolder gewond geraakt. Rond 15:00 uur zag een 59-jarige automobilist, die over de Bredaseweg rechtsaf de Lage Vaartkant op wilde rijden, de bromfiets met daarop de twee slachtoffers op het fietspad over het hoofd. Zij kwamen ten val, waarbij de Willebrordse een gekneusde rib opliep en haar passagier een gebroken knie. Het tweetal is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt man aan met harddrugs

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner van Rucphen aangehouden. Rond 20:00 uur werd bij Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat een man zich al enkele uren vreemd ophield in zijn auto aan de Zundertseweg. Agenten troffen hem even later slapend aan in zijn auto met draaiende motor. Op de bijrijderstoel werden zakjes met ca 15 gram amfetamine gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De Rucphenaar is in verzekering gesteld.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

WERNHOUT: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 52-jarige inwoner van Wernhout aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 33-jarige vrouw. Het tweetal ligt in scheiding. De man bedreigde zijn huidige echtgenote dinsdagavond met de door. De Wernhoutse deed daarvan aangifte bij de politie. De verdachte is woensdagmorgen na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BREDA: Aan de Boschstraat heeft de politie dinsdagavond een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 22:45 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een 42-jarige inwoonster van Breda en haar 47-jarige partner. Zij verklaarde dat zij door haar ex-man waren mishandeld in het Valkenbergpark. Tijdens het gesprek met de politie ter hoogte van de verkeerslichten aan de Boschstraat kwam de verdachte hard rennend naar het tweetal lopen en begon opnieuw op hen in te slaan. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De Bredanaar is in verzekering gesteld en in de loop van woensdagmorgen heengezonden. De man ontkent de mishandeling en verklaarde zelf slachtoffer te zijn van mishandeling.

Vervelende man aangehouden

BREDA: Dinsdagavond heeft de politie aan de Jadestraat een 49-jarige man uit Polen aangehouden. Rond 20:15 uur kreeg de politie een melding dat de man in dronken toestand mensen op straat lastig viel. Agenten troffen de man korte tijd later onderuitgezakt aan tegen de gevel van een flatgebouw. De Pool was eerder die middag al door agenten in verband met zijn gedrag weggestuurd bij het Brabantplein. Na verhoor is hij heengezonden en geadviseerd om terug te gaan naar zijn geboorteland. De politie maakt proces-verbaal.

Politie houdt 12-jarige fietsendief aan

BREDA: Dinsdagavond heeft de politie aan de Conradstraat een 12-jarige inwoner van Breda aangehouden. De jongen werd rond 20:00 uur op heterdaad aangehouden, nadat hij aan de Moerwijk een fiets had gestolen van een 36-jarige Bredanaar. De man had zijn mountainbike niet op slot gezet, toen hij even een pakje sigaretten wilde kopen in een winkel. Twee getuigen hadden de diefstal gezien en zette de politie op het spoor van de jongen. Op het bureau bekende hij de diefstal. De politie zal de zaak voorleggen in het jeugdoverleg met het Openbaar Ministerie.

Bredanaar aangehouden na lastig vallen meisje

BREDA: Aan de Asterdplas heeft de politie woensdagmiddag een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van aanranding van een 14-jarig meisje uit Breda. Rond 16:30 uur werd een surveillerende agent aangesproken door een aantal meisjes aan de Asterdplas. Zij vertelden dat een man enkele keren tegen haar wil een meisje had vastgepakt en haar in het water had gegooid. Zij wezen de man aan die nog bij het water aanwezig was en kon door de politie worden aangehouden. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De man ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan aanranding en gaf aan dat hij geen kwade bedoelingen in de zin had. De politie neemt binnenkort een uitgebreide verklaring op van het slachtoffer en stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan na mishandeling

BREDA: Op de Havermarkt is in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde rond 04:15 uur een 20-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer was rond dat tijdstip op de Havermarkt aan het frisbeen, waarbij zijn frisbee op een terras van een café terecht kwam. Toen het ding op raapte kreeg hij van de Bredanaar een klap in zijn gezicht. Een wond aan zijn wenkbrauw was het gevolg. Ook een 21-jarige man die zijn vriend te hulp schoot kreeg enkele klappen. Na verhoor is de verdachte is hij heengezonden met een AU-dagvaarding. Hij wenste geen verklaring af te leggen.

Auteur: Henk Snepvangers