Persberichten 19/07 middag

Regio, 19-07-2006

Warmond Woninginbraak De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van een woning aan de Ganzenwei. Woensdagnacht 19 juli is er bij hem ingebroken. Via het raam aan de voorzijde zijn inbreker(s) de woning binnengekomen. Uit de woning werden een mobiele telefoon, geluidsapparatuur en bankpasjes weggenomen. Mogelijk dat de inbreker(s) zijn gestoord door de hond die aansloeg en mogelijk dat omwonenden dit gehoord hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Leiden Twee aanhoudingen na overlast De politie heeft dinsdag 19 juli, rond 02.00 uur, een 17 jarige jongen en een 17 jarig meisje uit Leiden aangehouden. De twee bevonden zich in een grotere groep jongeren die voor overlast zorgden in de omgeving van de Uilenhorst. De politie die de jongeren maande om weg te gaan kreeg te maken met weerstand. De agenten hebben de twee verdachten meerdere malen gevorderd om weg te gaan waaraan zij niet voldeden. Hierop werden zij aangehouden. De rest van de groep bemoeide zich met de aanhoudingen en keerde zich tegen de politie. Toen meerdere agenten ter plaatse kwamen is de groep weggerend. De politie heeft de twee verdachten overgebracht naar het bureau waar zij ingesloten zijn.

Boskoop Grote hennepkwekerij aangetroffen (6000 plantjes) Dinsdag 18 juli is er een stroomstoring geweest op de Reijerskoop. Reden voor het energiebedrijf om de stroomstoring te onderzoeken. Daaruit bleek dat de transformator in het transformatorhuisje kapot was gegaan door een te hoog energieverbruik. Er bleek een kabel bij geplaatst te zijn die leidde naar een loods op de Reijerskoop. Omdat er een vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij gevestigd was is de politie ingeseind. De politie is de loods binnengegaan en trof in de loods 6000 hennepplantjes aan. De plantjes zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf vernietigd. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie de eigenaar van de kwekerij is.

--- einde berichten ---