Oad Reizen

Team Frankenhuis/Kroef in amsterdam_Beijing Rally | Woensdag 19 Juli 2006

Oad-topman Louis Frankenhuis en Bex-directeur Yolanda Kroef zijn de eerste vijf dagen van de Amsterdam - Beijing Rally 2006 uitstekend doorgekomen. Gisteren werd een bijna 650 kilometer lange, zware etappe door Roemenië met goed gevolg en zonder tijdverlies afgelegd. Op het moment van publicatie van dit persbericht was de precieze klassering nog niet bekend, maar de verwachting is dat de twaalfde plaats die het team eergisteren innam zeker behouden is.

Hoogtepunten van de eerste vijf dagen waren zeker het vertrek onder grote belangstelling vanuit Amsterdam en de ontmoeting met Peppi Entleiner in Oostenrijk. Vooral het laatste maakte veel indruk op Louis Frankenhuis en Yolanda Kroef. Frankenhuis over deze ontmoeting: "Eind juni 2004 bezochten wij de eerste informatiebijeenkomst over deze unieke Amsterdam - Beijing expeditie. Na de presentatie bestond er twijfel om wel of niet aan deze rally deel te nemen. Toen wij een paar dagen later geconfronteerd werden met het plotselinge overlijden van Gaby, een 42-jarige vriendin in de bloei van haar leven, gaf dit de betrekkelijkheid van het leven aan en hebben we ons binnen 5 minuten ingeschreven. Onze auto hebben wij naar haar vernoemd: Gabriele. Tijdens de etappe die ons door Oostenrijk voerde, stonden daar ineens Gabriele's man Peppi Entleitner en zijn dochter Eveline met een groot spandoek en t-shirt met de tekst `HOPP, HOPP Yolanda, Louis en Gabriele'. Een emotioneel moment, maar tevens het eerste hoogtepunt van onze reis."
De komende dagen trekt de Rally-karavaan verder via Istanbul Turkije in om van daaruit volgende week aan te komen in Baku (Azerbeidzjan) aan de Kaspische Zee.