Provincie Noord-Holland

Geld voor kleinschalig wonen en mantelzorg

18-7-2006

Zeventien Noord-Hollandse projecten krijgen in het kader van het Stimuleringsprogramma Wonen Welzijn Zorg (WWZ) een bijdrage voor het jaar 2006. Het gaat om een totaalbedrag van ruim 1,3 miljoen euro.

Negen projecten zijn gericht op het realiseren van faciliteiten voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Acht projecten dragen bij aan het verbeteren van de mantelzorg in Noord-Holland. Het geld is verdeeld op basis van de deelverordeningen die in april 2005 zijn vastgesteld. Die verordeningen maken het mogelijk dat jaarlijks subsidie kan worden aangevraagd voor projecten op het gebied van kleinschalig wonen en mantelzorg.

Provincie wil positie mantelzorgers versterken
De behoefte aan kleinschalige woonvoorzieningen in Noord-Holland neemt de komende jaren sterk toe. De provincie vindt het belangrijk dat de groeiende groep ouderen met dementie een huiselijke omgeving wordt geboden met herkenbare, huishoudelijke activiteiten waarin zij zich thuis kunnen voelen. De provincie wil dat er voor 2010 ten minste 24 kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie tot stand zijn gekomen. Om initiatieven te ondersteunen is er tot en met 2009 nog drie miljoen euro beschikbaar. De provincie wil de positie van mantelzorgers blijven versterken met gerichte ondersteuning en het bereik van die ondersteuning vergroten.

Meer weten?
Meer informatie over de deelverordeningen Mantelzorg en Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is te vinden bij het digitaal loket van de website van de provincie Noord-Holland en op www.wwz-nh.nl. Meer weten over de gehonoreerde projecten? Raadpleeg dan deze bijlage.

Martine Hartog