Gemeente Leeuwarden

Plan Doen! De Leeuwarder aanpak voor sociale herovering

Bron: gemeente Leeuwarden (19-07-2006)

In de vergadering van 18 juli 2006 heeft het college van b. en w. het plan Doen!, de Leeuwarder aanpak voor sociale herovering, vastgesteld.

Het college van b. en w. van de gemeente Leeuwarden heeft op uitnodiging van het ministerie van Binnenlandse Zaken een plan ingediend met de titel Doen! om in aanmerking te komen voor extra beschikbare middelen voor Sociale Herovering. Het plan heeft betrekking op de wijken Tjerk Hiddes, Cambuursterhoek, Vlietzone, Heechterp, Schieringen, Schepenbuurt en Wielenpolle. Het plan is slechts in kaders uitgewerkt: planvorming, -voorbereiding en
-uitvoering zal in zeer nauwe samenwerking met bewoners plaatsvinden. Activering van werkzoekenden is een belangrijk onderdeel van het plan. Als het plan geaccepteerd wordt, zou het een impuls voor Leeuwarden betekenen van EUR 2.000.000,00. Het ministerie neemt hierover in september een besluit. Bij een accoord zal direct daarna de wijk geïnformeerd worden en zal het project gestart worden. De gemeenteraad wordt hierover nader geïnformeerd.