Ingezonden persbericht


Vragen VVD Alkmaar over Aanvullende maatregelen N242 en tijdelijke uitrukpost brandweer

Gemeente Alkmaar
t.a.v. voorzitter van de gemeenteraad
Postbus 53
1800 AB ALKMAAR

Alkmaar, 20 juli 2006

Onderwerp: Aanvullende maatregelen N242 en tijdelijke uitrukpost brandweer.

Geachte voorzitter van de raad,

Op meerdere plaatsen in de stad wordt volop aan de weg gewerkt. De reconstructie van de N242 voor een betere doorstroming op de oostelijke ring. De inrichting van de Bierkade als eenrichtingsverkeer, omdat dat nu eenmaal is afgesproken in 2001.

Dat deze ingrepen ernstige gevolgen hebben voor de doorstroming en tot serieuze vertraging leiden is voor de VVD Alkmaar geen verrassing.

In het provinciale rapport 'aanvullende maatregelen N242' staan verschillende aanvullende maatregelen die tot een maximale vertraging van 10 minuten zou moeten leiden en bovendien de aanrijtijden van hulpdiensten binnen de normering moeten houden.

De VVD Alkmaar heeft destijds ook speciale aandacht gevraagd voor de tijdelijke uitrukpost voor de brandweer bij de Vondelstraat om zodoende ook de aanrijtijden voor Alkmaar Zuid te kunnen garanderen. Het feit dat er momenteel een pyromaan actief is in Alkmaar maakt de bereikbaarheid door hulpdiensten zoals de brandweer zeer actueel.

In overeenstemming met art. 37 wordt het college verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden.
1. Blijft de vertraging in doorstroming door de wegwerkzaamheden in en om Alkmaar inderdaad beperkt tot de maximale vertraging zoals beschreven in het rapport "aanvullende maatregelen N242"?
2. Waar en wanneer wordt de aanbevolen tijdelijke uitrukpost voor de brandweer geopend?
3. Indien het antwoord op vraag 2 negatief is, wilt u dan toelichten en uitleggen waarom er geen tijdelijke uitrukpost komt?
4. Wat is de stand van zaken met betrekking tot de overige aanvullende maatregelen die het rapport aanbeveelt om de doorstroming tijdens de werkzaamheden aan de N242 tot een minimum te beperken?

Wij stellen SPOEDIGE beantwoording op prijs voor alle Alkmaarder die op snel ter plaatse zijnde brandweer moet kunnen rekenen.

Met vriendelijke groet,
Suzanne den Dulk - Winder
VVD Alkmaar
-----------------------

Suzanne den Dulk - Winder
VVD Alkmaar
bereikbaar op 0612-886 839.

---- --