Ingezonden persbericht


LANDesk Software lanceert LANDesk Service Desk

Nieuwe oplossing op basis van Touchpaper voldoet aan ITIL-eisen, brengt IT in lijn met businessdoelstellingen voor optimale accountability en klanttevredenheid

Eindhoven, 20 juli 2006 - LANDesk Software, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor desktop-, security- en procesmanagement, introduceert LANDesk® Service Desk. Deze oplossing stelt organisaties in staat de ondersteuning van en service aan medewerkers en klanten te verbeteren op basis van standaardisatie en automatisering. LANDesk Service Desk voldoet aan ITIL-eisen (IT Infrastructure Library) en komt voort uit de licentie- en ontwikkelovereenkomst met Touchpaper, een Britse leverancier van IT Business Management-oplossingen.

Door de naadloze integratie van LANDesk Service Desk met LANDesk® Management Suite, LANDesk® Security Suite en LANDesk® Process Manager ontstaat een zeer complete end-to-end oplossing voor klantondersteuning. De integratiemogelijkheden ondersteunen een IT-afdeling bij het beheer van veranderingen en incidenten, en zorgen voor maximale benutting van IT Service Management.

LANDesk Service Desk combineert procesgedreven call management, rolgebaseerde privilegesets en automatische acties, toewijzing, serviceniveaus en -opvolging. De oplossing is in te zetten voor klantenservice- en informatiediensten. Op basis van een intelligente interface zijn incidenten effectief op te lossen. Daarnaast zijn serviceniveaus automatisch te monitoren tijdens de incidentcyclus. Door directe toegang tot real-time informatie zijn nauwkeurige updates beschikbaar, terwijl statistische rapportages inzicht bieden in de effectiviteit van de serviceverlening.

LANDesk Service Desk is bij uitstek geschikt voor bedrijven met een klantenserviceafdeling die op basis van best practices wil voldoen aan branchespecifieke of overheidsregels, zoals Six Sigma, SOX en HIPAA. De oplossing voldoet aan ITIL-eisen en omvat alle aspecten van IT Business Management - IT Service Management, Customer Service Solutions en Network en Systems Management. IT-afdelingen kunnen met LANDesk Service Desk de klantenservice effectief beheren en voldoen aan SLA's.

"Deze servicedeskoplossing integreert naadloos met onze bestaande systeem- en beveiligingsbeheerproducten. Dit resulteert in een allesomvattende aanpak van systeembeheer en zorgt voor tijdige respons op incidenten", zegt Dave Taylor, Vice-President Worldwide Marketing van LANDesk. "LANDesk Service Desk onderstreept onze strategie om IT-afdelingen te ondersteunen bij de automatisering van bedrijfsprocessen. Zo kunnen zij de efficiëntie in de gehele organisatie vergroten en het uiterste halen uit technologie."

"LANDesk breidt zijn portfolio voor IT-servicebeheer verder uit met deze op Touchpaper gebaseerde oplossing. Hiermee profiteren LANDesk-klanten van out-of-the-box functionaliteit. De oplossing is te integreren met LANDesk-oplossingen en biedt voldoende flexibiliteit voor toepassingen op en integratie met producten van derden", zegt Graham Ridgway, CEO van Touchpaper.

LANDesk Service Desk is vanaf augustus 2006 verkrijgbaar via LANDesk Expert Solution Providers (ESP's).

# # #

LANDesk Software
LANDesk Software is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht