Gemeente Maassluis

Reinigingsdienst leegt toch grijze én groene afvalcontainer

De reinigingsdienst leegt ook in de zomerperiode zowel de grijze afvalcontainers (voor huishoudelijk restafval) als de groene containers voor GFT-afval. Dit gebeurt iedere week. De beslissing om tot 1 oktober alleen de grijze containers te legen, is hiermee van de baan.

In de zomerperiode wordt weinig GFT-afval aangeboden. Ook kwamen er klachten binnen over stankoverlast van de grijze containers. Deze worden normaal gesproken eenmaal per twee weken geleegd. Om die reden vroeg de gemeente de burgers onlangs om alleen de grijze bakken buiten te zetten, met daarin ook het GFT-afval. Deze zouden dan wekelijks worden geleegd. Dit leidde echter tot diverse vragen.

Om te voorkomen dat er nog meer onduidelijkheid ontstaat, is besloten om het afval weer gescheiden in te zamelen. Met ingang van 24 juli kunnen de inwoners van Maassluis hun afval weer aanbieden op de gebruikelijke inzameldag. Om stankoverlast te voorkomen, worden zowel de groene als de grijze afvalcontainers wekelijks geleegd. Deze regeling duurt tot 1 oktober. Daarna worden de grijze en groene containers weer eenmaal per twee weken geleegd.