Politieberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 20-07-2006

Winkeldiefstal

MAARSSEN Een 73-jarige vrouw uit Maarssen betrapt op winkeldiefstal.

Personeel van een winkel aan het Nassauplein zag woensdagmiddag dat de vrouw kleding ter waarde van 5 euro stal. De politie werd ingeschakeld. De vrouw kreeg een winkelverbod uitgereikt en moest mee naar het bureau. Gezien haar leeftijd en het geringe bedrag, is de vrouw na een goed gesprek zonder bekeuring of proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Onder invloed

KOCKENGEN Een 43-jarige man uit Kockengen is in de nacht van woensdag op donderdag 20 juli aangehouden met te veel drank op achter het stuur.

Omstreeks 01.15 uur werd de automobilist gecontroleerd op de Dreef. Hij had te veel gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij 380 ug/l in zijn lichaam had.

MIJDRECHT Met 330 ug/l in zijn lichaam is een 28-jarige inwoner van Mijdrecht achter het stuur van zijn auto betrapt.

De man werd omstreeks 00.40 uur gecontroleerd op de Stationsweg en bleek te veel te hebben gedronken. Na zijn aanhouding moest hij een ademanalyse ondergaan op het politiebureau. De uitslag was 330 ug/l; goed voor een rijverbod van 2 uur. Ook proces-verbaal is opgemaakt. De man had al eerder onder invloed van alcohol gereden.

Verdroogde hennep

WOERDEN Op dinsdag 18 juli is aan de Barwoutswaarder een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

De politie ontving omstreeks 05.00 uur de melding van een verdachte situatie. Een getuige zag een auto wegrijden bij een garage waarvan de deur nog half openstond. Surveillerende agenten namen poolshoogte en troffen in de garage een enigszins verwaarloosde hennepkwekerij met 1080 verdroogde plantjes aan. Er was ook ingebroken in de garage. Alle planten en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij en de inbraak.

Getuigen worden verzocht te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.