NMa conclusies klinken Mojo als muziek in de oren!

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Na bijna 900 dagen heeft de NMa vandaag besloten het onderzoek naar Mojo Concerts te staken. Het grondige onderzoek door de NMa heeft geen enkele aanleiding gegeven om mededingingsrechtelijke stappen te nemen tegen Mojo Concerts. Mojo heeft haar volledige medewerking aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit verleend. Meterslange documentatie en computerbestanden zijn door de NMa gekopieerd en onderzocht. Ook is langdurig gesproken met diverse medewerkers van Mojo en experts vanuit binnen- en buitenland. De conclusie van de NMa is dat Mojo Concerts niets te verwijten valt.

In haar persbericht over de concert- en ticketbranche erkent de NMa dat de geruchten uit de markt die aanleiding hadden gegeven tot het instellen van het onderzoek volledig ongegrond waren. Wel wijst de NMa op het wegvallen van exclusiviteitbepalingen in contracten met accommodaties. Het gaat slechts om vier bepalingen. Voor zover Mojo weet heeft geen van deze bepalingen er ooit toe geleid dat een accommodatie een verzoek van een andere concertorganisator heeft moeten afwijzen.

Dick van Zuylen, directeur Mojo Concerts: 'Wij zijn blij dat na meer dan twee jaar grondig onderzoek naar Mojo de NMa dit dossier sluit zonder verdere actie te ondernemen. Dit besluit bevestigt dat de werkwijze van Mojo in overeenstemming is met het mededingingsrecht. Mojo heeft gedurende het onderzoek alle vertrouwen gehad dat het onderzoek zou leiden tot een positieve uitkomst. We hebben ons echter wel zorgen gemaakt over het negatieve effect dat het onderzoek op haar imago zou kunnen hebben. Wij zijn dan ook blij dat de boodschap die uit het onderzoek naar voren komt, is dat het succes van Mojo niet het gevolg is van mededingingsverstorende activiteiten, maar van haar professionele houding en gevoel en begrip voor de muziekindustrie.'