Legionellaveilig douchen

Werkspot

PERSBERICHT

Legionella hoeft uw toekomst niet te bepalen!
Nu de tweede hittegolf een feit is en de recente gebeurtenissen in Amsterdam en Almelo aantonen hoe groot de risicos van legionella zijn voor de mens wordt ook de vraag steeds groter hoe men legionella kan bestrijden.
Tot op heden moest, indien er legionella geconstateerd was, een complete afdeling of in het ergste geval een compleet bedrijf gesloten worden. Dit met alle verstrekkende gevolgen. Vanaf heden is dat niet meer noodzakelijk.

Douches grootste besmettingshaard.
Douches worden gezien als de grootste risicobron voor de legionella besmetting. Adviesbureau A.C.W. Moleman b.v brengt in samenwerking met Prime Water de Ster-O-Tap(r) legionella veilige douchekop op de markt. Na plaatsing van deze speciale douchekop is het risico van besmetting via de douche met de legionella bacterie definitief verleden tijd. Alle bacteriën worden namelijk in het speciale membraan filter welke in de douchekop zit opgevangen, hierdoor kan men weer met een gerust hart een douche nemen. Indien het filter vol zit met de bacteriën kan men eenvoudig het filter vervangen.

Toepassing gebied verder dan alleen de douchekop.
Naast de inventieve douchekop levert Adviesbureau A.C.W. Moleman b.v ook een groot scala aan legionella filters welke direct op de waterleiding geplaatst kunnen worden. Plensdouches, nooddouches, sproei en spoel installaties; de filters zuiveren al het water van de gevreesde legionella bacterie. Eigenaren van panden en werkgevers hoeven op deze manier niet te vrezen dat zij hun zorgplicht niet zijn nagekomen. Door middel van het gebruik van Ster-O-Tap(r) filters is de kans op een legionella besmetting niet meer aanwezig maar de plicht van het reinigen van het waterleidingsysteem blijft bestaan.

Waterleidingbesluit
In het nieuwe waterleidingbesluit geeft het ministerie van VROM aan dat er geen bezwaar is op het gebruik van deze douchefilters. Op de Ster-O-Tap(r) legionella veilige douchekop zijn alle keuringseisen welke nodig zijn van toepassing. Het sluiten van complete zwembaden, hotels, zorginstellingen en bedrijven is dus definitief verleden tijd. De douchekop is ook uitstekend te gebruiken op vakantie, camping, boot, hotels etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Adviesbureau A.C.W. Moleman b.v tel 0252 680208, fax. 0252 680230, Ruud van Groenigen mobiel 06 52689384, ruud@advies-moleman.nl