Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 juli 2006

Sport in de Postjesbuurt

Kinderen uit de Postjesbuurt gaan vanaf donderdag 20 juli 12 weken lang iedere donderdagavond sporten in het Rembrandtpark. Een gevolg van een geslaagde inspraakactie.

Enkele weken geleden verschenen Gaea, Stephanie en Nikah in de deelraadvergadering. Ze vertelden op sportief gebied in de buurt niet uit de voeten te kunnen. Hun roep om aandacht sloeg aan. Nog diezelfde week nam wethouder Godfried Lambriex met de meiden poolshoogte in de buurt. Ze bedachten samen een oplossing. Een reeks activiteiten onder volwassenentoezicht op een geschikte plek in het Rembrandtpark.

De week daarop kwamen de medewerkers van Sportbuurtwerk op bezoek om een en ander in het vat te gieten. Het toezicht was meteen geregeld. Toen nog het wát. De meiden trokken opnieuw de buurt in om hun leeftijdgenoten te vragen waar ze zin in hadden op sportgebied. Daaruit rolde een door Sportbuurtwerk overgenomen speelschema van vier blokken van elk drie avonden; blok 1 voetbal, blok 2 volleybal, blok 3 atletiek en blok 4 basketbal.

Donderdag gaan ze om 18.00 uur van start met blok 1 voetbal. Iedere sessie duurt tot 20.00 uur. Het speelschema loopt tot en met 5 september. Twee medewerkers van Sportbuurtwerk zijn ieder avond aanwezig om toezicht te houden.

Informatie: Wim de Graaf, tel. 589 2512 / 06 - 1237 9510

Cito-scores De Baarsjes iets gedaald

Voor De Baarsjes laten de Cito-resultaten een kleine achteruitgang zien ten opzichte van vorig jaar van 532.4 naar 532 in 2006. De scholen in De Baarsjes scoren gezamenlijk zowel onder het stedelijk als onder het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit de net verschenen rapportage Amsterdamse onderwijsresultaten in het primair onderwijs 2006.

Voor Godfried Lambriex (o.a. Onderwijs) zijn de resultaten aanleiding om spoedig na de zomervakantie in overleg te treden met de scholen. Hij wil meer inzicht krijgen in de achtergronden van de resultaten en met de scholen kijken welke extra inspanningen van scholen en stadsdeel een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de schoolprestaties en daarmee aan de kansen van kinderen.

Informatie: Wim de Graaf, tel. 589 2512 / 06 - 1237 9510

De Baarsjes helpt Bos en Lommer

De deelraad Bos en Lommer vergaderde woensdag 19 juli eenmalig in het stadsdeelkantoor van De Baarsjes. De Baarsjes bood zijn hulp aan na de gedwongen ontruiming van het stadsdeelkantoor in Bos en Lommer. Verder komen er 33 ambtenaren tijdelijk in De Baarsjes werken. De communicatieafdeling van De Baarsjes levert een tijdelijke kracht om vragen van bewoners te beantwoorden. De afdeling Publiekszaken (versterkt met mensen uit Bos en Lommer) is - in lijn met de openingstijden van Bos en Lommer - op maandag, donderdag en vrijdag een half uur langer open, tot 15.30 uur.

Dagelijks Bestuur de straat op

In lijn met het bestuurscredo 'Er op af' loopt het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes de komende weken stage bij verschillende organisaties. Volgende week is het de beurt aan Ab Cherribi. De portefeuillehouder Stadsdeelwerken gaat woensdag 26 juli op stap met de Milieupolitie. Hij controleert of iedereen zich aan de milieuregels houdt en op de juiste manier zijn huisvuil aan de straat zet.

Informatie: Ruud Sjoerdsma, tel. 589 2735 / 06 - 1714 4471

A-flap

Bootjes in de gracht

Het Dagelijks Bestuur wil de verhuur van bemande en onbemande bootjes mogelijk maken en gaat daarvoor in zee met de Firma Sloepdelen. Dit bedrijf wil een steiger voor tien fluisterbootjes maken aan de Postjeskade, bij Confusion. Sloepdelen kreeg de voorkeur boven andere exploitanten. De voornaamste reden hiervoor is dat hun bedrijfsvorm - het delen van enkele bootjes met meerdere buurtbewoners - kan worden uitgevoerd zonder een kantoor en/of opslagruimte neer te zetten.

Informatie: Ruud Sjoerdsma, tel. 589 2735 / 06 - 1714 4471

B-flap

Nieuwbouwproject Postjesweg - Witte de Withstraat

Het Dagelijks Bestuur legt het ontwerp-vrijstellingsbesluit sloopnieuwbouwproject Postjesweg 8 t/m/ 16 - Witte de Withstraat 1 t/m 9 ter inzage. Het besluit moet de weg vrijmaken voor de bouw van veertig woningen, ruim 450 m2 winkelruimte, horeca en bedrijfsruimte. De stukken liggen vanaf 24 augustus 6 weken op het stadsdeelkantoor en in de openbare bibliotheek en zijn in te zien op www.baarsjes.amsterdam.nl. Bewoners kunnen mondeling of schriftelijk reageren.

Informatie: Ruud Sjoerdsma, tel. 589 2735 / 06 - 1714 4471

Winnares Juni Kunstquiz ontvangt portret

Suzanne van der Linden, inwoner van De Baarsjes, heeft de Juni Kunstquiz gewonnen. Dankzij haar bezoek aan Juni Kunstmaand en het beantwoorden van de vijf vragen van de Juni Quiz op de website heeft zij een portret, vervaardigd met stickers, gewonnen. Ontwerpbureau 'No Office' maakte met de 'ja' en 'nee' stickers een portret van de 8-jarige Cita, de dochter van de winnares.

Het door Susanne gewonnen portret is nog tot in augustus te bewonderen in de etalage van 'No Office' aan de Witte de Withstraat 4.

Informatie: Wim de Graaf, tel. 589 2512 / 06 - 1237 9510

Uitnodiging

Opening Het Sieraad

Het van binnen en buiten in volle glorie herstelde Amsterdamse Schoolgebouw Het Sieraad (Postjesweg) wordt 17 november officieel geopend. Het gebouw biedt vanaf begin september een onderkomen aan het Volwassenenonderwijs van het ROC Amsterdam, de Frank Sanders Akademie voor Musical en Theater, kleinschalige high tech bedrijvigheid en een grand café voor bewoners en bezoekers van De Baarsjes. De dag na de opening, zaterdag 18 november, houdt Het Sieraad open huis voor bewoners en belangstellenden uit de nabije en verre omgeving van het gebouw.

Informatie: Ruud Sjoerdsma, tel. 589 2735 / 06 - 1714 4471

Wegwerkzaamheden in winkelgebieden

Winkeliers zijn soms minder goed bereikbaar door werkzaamheden op straat. Hoewel het stadsdeel zijn best doet de overlast tot een minimum te beperken, valt de winst in tijden van verbouwing wel eens lager uit dan verwacht. Dit kan leiden tot een vermindering van de voorlopige aanslag. Denkt u in aanmerking te komen voor vermindering van een voorlopige aanslag wegens werkzaamheden, dan kunt u een verzoek bij de Belastingdienst indienen. Meer over de gevolgen van wegwerkzaamheden voor ondernemers vindt u in de brochure Ondernemers en wegwerkzaamheden. Aan te vragen bij de Servicedesk Bedrijven Amsterdam, tel. 552 3101. Informatie over wegwerkzaamheden in Amsterdam vindt u op: www.werkaandeweg.amsterdam.nl

Agenda

Aanmelden voor het Digitaal Bewonerspanel De Baarsjes? Surf naar www.baarsjes.amsterdam.nl.


· Zaterdag 22 juli, 13-17 uur. Sportmiddag. Organisatie:Sportbuurtwerk de Baarsjes en SBM. Op het Mercatorplein.


· Dinsdag 25 juli, 13-16 uur. Voetbal en sportmateriaal uitleen voor de jeugd van 9 t/m 15 jaar. Mercatorspeeltuin, Orteliuspad 1.


· Woensdag 26 juli, 13-16 uur. Voetbaltoernooi voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar. Op het Balboaplein.


· Donderdag 27 juli, 12-16 uur. Survival. Om 12 uur verzamelen op het Balboaplein. Info: sportbuurtwerk@baarsjes.amsterdam.nl. Sportpark de Eendracht.


· Vrijdag 28 juli, 13-16 uur. Sport en spelactiviteiten voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar. Corantijnplein.


· Zaterdag 29 juli, 13-16 uur. Sport en spelactiviteiten. Locatie: Pieter v.d. Doesstraat. Nabij het gesloopte Sportfondsenbad West (tussen de J. van Galenstraat en J. Everstenstraa).


· T/m 31 juli. Sieraden en accessoires van Uli Rapp. Elke twee maanden staat in de vitrine van Hoofdzaak Hoeden een andere presentatie op het gebied van ArtWear; Kunst om te dragen, gemaakt door zelfproducerende ontwerpers. Hoofdzaak Hoeden Artwear, Witte de Withstraat 168.

voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van Opstal van de afdeling Communicatie,

telefoon: 020 - 5892 762 of 06 - 1299 1741.