Siemens

Den Haag, 20 juli 2006

Siemens en Tech Data tekenen distributieovereenkomst IP en Home Media

Siemens Home and Office Communication Devices en Tech Data hebben een distributieovereenkomst getekend voor de verkoop van Voice over IP (VoIP), Breedband en Home Media producten in de Benelux. Hiermee bundelen beide partijen hun krachten om de retailmarkt voor deze productgroepen verder te bewerken.

Met Siemens Home and Office Communication Devices breidt Tech Data haar portfolio uit op het gebied van VoIP, Breedband en Home Media. "De producten van Siemens vormen een strategische aanvulling op ons volume networking assortiment." zegt Erwin Berkhuysen, country manager Tech Data. "Met de Siemens VoIP producten hebben we een aanvulling op de reeds bestaande VoIP oplossingen die door de verschillende leveranciers van Tech Data geboden worden. Het zogeheten Triple Play (Internet, Telefonie, TV) krijgt door deze toevoeging voor onze Retail en SMB resellers een duidelijker gezicht. Daarnaast spelen wij hiermee in op de toenemende vraag van eindgebruikers en onze resellers.

Frank de Jong, General Manager Siemens Home and Office Communication Devices in Nederland vult aan: "Het afgelopen jaar is de traditionele telefonie wereld volledig op zijn kop gezet door de ontwikkelingen in VoIP, breedband en Digitale TV. Er vindt een verschuiving plaats richting IT. Inmiddels zijn wij marktleider in VoIP en breedbandproducten. Voor onze VoIP en breedbandproducten hebben wij dan ook behoefte om deze kanalen te bereiken en daarin is Tech Data een ideale partner. Tech Data is een echte broadliner, die veel ervaring heeft op het gebied van netwerken en dat is precies wat wij zochten.

Siemens Home and Office Communication Devices richt zich op het ontwerp, de productie en de distributie van het complete aanbod van Siemens Gigaset-producten, waaronder (draadloze) DECT telefoons, (draadloze) breedband internetproducten en home media set-top boxen (digitale TV) voor naadloos geïntegreerde communicatieoplossingen voor operators en consumenten. De onderneming is wereldwijd actief en heeft in het afgelopen boekjaar een omzet van circa 1 miljard euro gerealiseerd. Meer informatie over Siemens Home and Office Communication Devices vindt u op: www.siemens.nl/gigaset

Tech Data Nederland BV is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (107e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2006, voor 20,5 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Siemens Nederland NV

Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095

e-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Tech Data Nederland BV

Ronald Schapendonk

Tel: (0346) 585 000

e-mail: pers@techdata.nl

Internet: www.techdata.nl