Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Stand van zaken kademuur Binnenhaven (4)

Na maanden te hebben uitgekeken op een bouwput zijn de werkzaamheden aan de kademuur bij de Binnenhaven bijna afgerond.

Afronding fase 3 en 4
Tot en met vrijdag 28 juli worden de laatste werkzaamheden van fase 3 en 4 afgerond. Zo wordt het terrein bestraat met de oorspronkelijke verharding, worden de metselwerkpanelen voor de kademuur gemonteerd en de natuurstenen platen op de bovenkant van de kademuur teruggeplaatst.

Veiligheid
Helaas zijn de natuurstenen platen nog niet allemaal beschikbaar en worden ze pas na 14 augustus geplaatst. Om het terrein veilig te houden wordt er een tijdelijke constructie aangebracht met hekken. Na de werkzaamheden worden de hekken weer verwijderd. Daarentegen blijft de keten gewoon staan gedurende de vakantieperiode tot de laatste werkzaamheden ook zijn verricht.

Afronding overige werkzaamheden na de bouwvak
Na 14 augustus 2006 worden nog enkele werkzaamheden uitgevoerd. Zoals het terugplaatsen van een gedeelte van het hekwerk langs de kade ter hoogte van het Entrepotgebouw. Dit duurt slechts enkele dagen. De volledige oplevering vindt eind augustus plaats.

Maart 2007
In maart 2007 wordt de straat nog een keer opengebroken om eventuele oneffenheden vlak te maken en het terrein te bestraten. Deze werkzaamheden worden telkens in kleine gedeelten uitgevoerd, waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Pincoffs-beeld
Ook wordt het Pincoffs-beeld teruggeplaatst op de originele plek. U wordt te zijner tijd hierover geïnformeerd.

Informatie
Voor meer informatie over de herstelwerkzaamheden kunt u bellen met Carina van der Meer van Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 489 77 45. U kunt ook e-mailen naar: c.vandermeer@gw.rotterdam.nl. Bij afwezigheid kunt u contact opnemen met Sjoerd Ennenga, via telefoonnummer (010) 489 4631, of via e-mail:
s.ennenga@gw.rotterdam.nl.

Tot en met vrijdag 28 juli worden de laatste werkzaamheden van fase 3 en 4 afgerond. Na 14 augustus 2006 worden de overige werkzaamheden verricht.