Ingezonden persbericht


Persbericht | |

De Boer Tenten benoemt oud-minister Tim Eggar tot lid van Raad van Commissarissen

Alkmaar, 20 juli 2006 -- De Boer Tenten, marktleider in de verhuur van tijdelijke accommodatie heeft oud-minister Tim Eggar benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. De Brit Eggar is daarmee het derde lid van de volledig nieuwe RvC van De Boer. De heer H. Levecke (voorzitter) en de heer Boele Staal werden eerder tot lid benoemd, op voordracht van grootaandeelhouder NPM Capital. De installatie houdt verband met de komst van NPM Capital als grootaandeelhouder en met de internationale groeistrategie die De Boer voor ogen heeft in de komende jaren. Het Verenigd Koninkrijk geldt daarbij als een van de belangrijkste markten voor De Boer.

De heer Eggar (1951, Britse nationaliteit) is sinds oktober 2005 Chairman van Harrison Lovegrove & Co. Oil and Gas advisers. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij ABN AMRO als Vice Chairman Corporate Finance en Chairman UK Client Coverage. Tussen 1979 en 1996 was de heer Eggar lid van het Britse parlement en minister tussen 1985 en 1996. Hij is bovendien Chairman van Indago Petroleum Plc en non-executive director bij Expro Group International en Anglo Asian Mining.

Over De Boer
De Boer is marktleider in de verhuur van tijdelijke accommodatie ten behoeve van onder andere grootschalige evenementen en festivals, opslag, bagageafhandeling op luchthavens en tijdelijke winkels. Opgericht in 1924 en met hoofdkantoor in Alkmaar, heeft het bedrijf eigen kantoren in onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, China en Qatar. De Boer is eveneens vertegenwoordigd in de Verenigde Staten. Wereldwijd heeft De Boer meer dan 350 medewerkers en tijdens het hoogseizoen loop dit met nog eens 150 tijdelijke krachten op. NPM Capital is sinds Augustus 2005 grootaandeelhouder. www.deboer.com.