Ingezonden persbericht


99e dag positieve ontwikkelingen in Nederland

- Dankzij MERU-overwinlijkheidsgroep

Vlodrop, 20 juli 2006 -- De positieve ontwikkelingen zetten zich in Nederland in steeds sterkere mate voort sinds 400 deelnemers zich gezamenlijk bezighouden met de actieve beoefening van Transcendente Meditatie en het TM-Sidhiprogramma op de campus van de Maharishi European Research University (MERU) in het Limburgse Vlodrop. Een greep uit het positieve nieuws op de 99e dag van de onoverwinlijkheid van Nederland.

Positief economisch nieuws


- De groei van CAO-salarissen neemt toe. In het tweede kwartaal namen ze 1,9 % toe vergeleken met het vorige jaar. Vorig jaar was de toename slechts 0,7%. Met deze salarisverhoging ligt de toename weer boven de inflatie, die 1,3% was in juni. Het beste deden de energie- en waterbedrijven het met 3,6% en het bankwezen met 3,4%.


- De golf van on line vacatures groeit. In juni was er weer een toename in de Monsterboard Employment Index, waardoor het niveau nu 43 punten hoger ligt dan aan het begin van het jaar. De toename was 4 punten op 159 wat wederom een nieuw record is. Marc de Vries, de directeur van Monsterboard.nl verklaart: "Momenteel is er geen enkele reden dat er een eind aan deze groei zal komen."


- De belangstelling voor het kopen van een huis groeit met een half miljoen naar 1.7 miljoen gezinnen. Men is ook bereid om meer geld aan een huis te besteden, gemiddeld tussen de ¤ 275.000 en ¤ 285285.000. Een derde van deze groep is bereid om er meer dan ¤ 300.000 aaan te besteden. De mensen zoeken naar een hogere kwaliteit en willen daar graag meer voor betalen.


- De huizenprijzen zullen dit jaar toenemen met 5%- 6%. Er staan veel huizen te koop, toch is het een krachtige markt met veel transacties en hogere prijzen.


- Er is een explosieve toename van de verkoop in de detailhandel. Kledingzaken, woonwinkels en zaken voor consumentenelektronica hebben hun inkomsten in mei explosief zien stijgen met 15 tot 18%. Voor de detailhandel als geheel was de toename 12,3%. Het is voor het eerst deze eeuw dat de groei van inkomsten meer bedraagt dan 10%. "We verwachtten een hoog percentage maar dit slaat alles. We hebben alles twee keer gecontroleerd om te zien of het wel klopte," zei Hoofd Economie Michel Vergeer van het CBS over de uitzonderlijk grote toename.

Grotere verdiencapaciteit

Uit dit positieve nieuws blijkt dat in tegenstelling tot enkele jaren geleden Nederland nu een sterk economisch herstel doormaakt. Door minder stress in het bewustzijn neemt het vertrouwen van de burger toe, zowel in zijn rol als comsument als in zijn rol als producent en werknemer. Het land als geheel heeft een grotere verdiencapaciteit. Door een ruimer bewustzijn worden er minder natuurwetten overtreden en daardoor komt er meer positiviteit onze kant op in de vorm van economische groei.

Door de meditatieprogramma's van Maharishi Mahesh Yogi (Transcendente Meditatie en het TM-Sidhiprogramma, waaronder het Yogisch Vliegen) komt de beoefenaar in rechtstreeks contact met de bron van alle natuurwetten. Door diep te duiken in jezelf wordt je bewustzijn zuiverder en je denkvermogen helderder, Stress en angst verdwijnen en bij je bezigheden slaag je er automatisch in om minder fouten te maken en de natuurwetten, die het heelal besturen, niet te overtreden.

Wanneer het aantal mensen dat dit meditatieprogramma gezamenlijk beoefent, groter is dan 400 (de vierkantswortel uit één procent van de bevolking van ons land van ruim 16 miljoen) treedt deze zuivering van het bewustzijn niet alleen op bij de beoefenaar zelf, maar ook in de hele samenleving. Dan worden er vanzelf betere beslissingen genomen en minder natuurwetten overtreden in het hele land door mensen in alle lagen van de samenleving, ook in het bedrijfsleven. Daardoor verdient de samenleving als geheel een betere toekomst en ontstaat er meer groei in het collectieve verdienvermogen. Door vermindering van stress en angst neemt het vertrouwen in de eigen verdiencapaciteit toe en daarmee het persprectief op werk en het vertrouwen om duurzame goederen aan te schaffen, wat weer leidt tot optimistische economische statistieken.

Door voortzetting van het meditatieprogramma ontstaat in het collectieve bewustzijn in de samenleving een sterke coherentie zodat negativiteit er niet meer in doordringt, of die nu van binnen komt of van buiten. Dan is onoverwinlijkheid compleet.

Nederland is het eerste land in de wereld dat het benodigde aantal Yogisch vliegers bijeen heeft voor de groei naar onoverwinlijkheid.

# einde bericht-----
Nadere informatie voor de pers:
dr. Rik Jung, telefoon 06 53 86 50 71

Dit is een persbericht in opdracht van de MERU verzonden door Steijger.communications BV, bureau voor communicatie en public relations. Postbus 118, 3890 AC Zeewolde. T: 036 5235330, E: info@steijger.com.