Gemeente Urk

Communiceren kun je leren

Communicatie binnen een vrijwilligersorganisatie is essentieel voor het behalen van resultaat. Of de vereniging nu het kader wilt motiveren, meer vrijwilligers wilt betrekken bij de organisatie of wat ook; door middel van de juiste communicatie op het juiste moment is veel te bereiken. Vorig jaar organiseerden de gemeente Urk en Sport Service Flevoland al eens een vaardigheidstraining. Een dergelijke training wordt wegens het succes ook dit jaar weer georganiseerd.

Niet iedereen kent de kneepjes van het vak om iemand direct enthousiast te maken, of liever nog, enthousiast te houden. En hoe moet een gesprek gevoerd worden, waarin u een minder plezierige mededeling moet vertellen? Al deze zaken komen ter sprake in een vaardigheidstraining Communicatie, die op drie avonden plaatsvindt (6 september, 20 september en 4 oktober) bij Stichting Buurtwerk. ´Hoewel deze vaardigheidstraining in het kader van de breedtesportimpuls wordt georganiseerd, hebben we dit toch breder getrokken dan alleen sportverenigingen. Een ieder communiceert immers? Vandaar dat nagenoeg alle welzijnsinstellingen ook een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen´ aldus Andries Brands, ambtenaar van de gemeente Urk. ´De deelnemers kunnen met de training overigens niet alleen hun voordeel doen op vrijwilligersgebied, maar zeker ook in hun privé omstandigheden.´

Aanmelden voor deze gratis training kan via de website van de gemeentelijke breedtesportimpuls (www.urk.nl/sportenbewegen). Telefonische opgave kan ook bij Andries Brands van de afdeling Welzijn, Onderwijs en Sport, telefoon 68 98 42. Bij hem kan ook meer informatie ingewonnen worden over de training en de breedtesportimpuls.