Ingezonden persbericht


Crossmediaal tijdschrift Zoom.nl verdubbelt betaalde oplage

Haarlem, 21 juli 2006 - Zoom.nl, Nederlands grootste tijdschrift over digitale fotografie en video, laat wederom een indrukwekkende groei zien in de onlangs gepubliceerde cijfers van het onafhankelijke oplage-instituut HOI. De betaalde oplage steeg in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2005 van 16.117 exemplaren naar 35.589 exemplaren in het eerste kwartaal van 2006. Een stijging van 121 procent.

De sterke groei is te danken aan de restyling die Zoom.nl vorig jaar onderging. Zo werd de focus verlegd naar internet, de naam gewijzigd van Zoom Magazine naar Zoom.nl en is de doelgroep actief betrokken bij de samenstelling van de inhoud. Dat had direct effect. Hoofdredacteur Remco de Graaf dankt het succes vooral aan de unieke wisselwerking tussen website en blad, waarbij de sitebezoeker een onmisbare rol speelt bij de invulling van het tijdschrift. "Op de populaire Zoom Gallery waar bezoekers foto's kunnen delen, bekijken, beoordelen en becommentariëren worden maandelijks duizenden hoogwaardige foto's geplaatst. Er is een hechte community ontstaan, die nauw bij de invulling van het blad wordt betrokken. Zo gebruiken we foto's van bezoekers door het hele magazine heen. Daarin gaan we heel ver. Foto's bij cursussen, workshops, interviews en achtergrondartikelen zijn vrijwel allemaal door bezoekers gemaakt. Die enorme betrokkenheid zie je terug in het magazine. Deze aanpak zorgt voor een op en top crossmediaal product, dat internet en print succesvol met elkaar verbindt."

Over IDG
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.

Noot voor de redactie
(