Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 21-07-2006

Alcohol in het verkeer
Coevorden Donderdagnacht controleerde de politie op het Stieltjeskanaal een 23-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam. Hij had gedronken. Bij de ademtest kwam hij uit op 1,1 promille. (06-163525)
MEPPEL Donderdagnacht zagen agenten op de Hoogeveenseweg een 49-jarige man uit Meppel in zijn auto rijden. Bij controle bleek dat hij had gedronken, 0,6 promille. (06-163552)

Politie houdt verdachte beroving aan
MEPPEL Donderdagnacht heeft de politie een 19-jarige jongen uit Meppel aangehouden in verband met de beroving van een even oude jongeman uit Hoogeveen. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. De Hoogevener liep rond half een vanaf de Gasgracht het Prinsenplein op waar hij werd klemgereden door een jongen op een fiets. Samen met een tweede dader vroegen ze hem om geld. Toen hij er vandoor ging werd hij onderuit geschopt, vlakbij een vol terras. Geld dat daarbij uit zijn zak op straat terecht kwam werd opgepakt en de twee maakten zich uit de voeten. Het slachtoffer zag even later een politieauto en sprak de agenten aan. Op basis van zijn verhaal werd een van de twee verdachten even later aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt deze zaak verder. (06-163524)

Man aangehouden na vernieling ruit politiebureau ASSEN Donderdagnacht heeft de politie een 40-jarige man uit Assen aangehouden nadat deze een steen door de ruit van het bureau aan de Weiersstraat had gegooid. De man stond s nachts voor het bureau en wilde aangifte doen. Omdat het geen spoedeisende zaak betrof is de man gezegd dat hij de volgende dag terug kon komen. Hij was het daar niet mee eens en gooide vervolgens een steen door de ruit. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten. (06-163540)

Shovel uitgebrand
BEILEN Donderdagmiddag is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een shovel aan de Ereprijslaan. De brandweer bluste de brand. De shovel brandde volledig uit. (06-163399)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.