Politie Zuid-Holland-Zuid

21/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 21-07-2006 o persberichten district II

DOORGEREDEN
SCHOONREWOERD De politie heeft op donderdagmiddag 20 juli een 54-jarige man uit Heukelum aangehouden. Op de kruising Dorpsstraat/Kerkweg/Overheicop/Schaikseweg vond een verkeersongeval plaats waarbij de 54-jarige man wegreed van het ongeval. Een 18-jarige jongeman uit Everdingen stond met zijn scooter te wachten voor de haaientanden op de Kerkweg. De 54-jarige automobilist kwam vanaf de Dorpsstraat en wilde linksaf de Kerkweg op. Bij het nemen van deze bocht, nam hij deze min of meer te kort. Hij sneed de bocht vermoedelijk binnendoor. Hierdoor kwam hij voor de scooterrijder te staan. Die maakte het gebaar dat de automobilist om hem heen moest rijden. De 54-jarige raakte hierdoor vermoedelijk geïrriteerd. Hij gaf gas en wilde om de scooterrijder heen draaien maar raakte met zijn linkerachterband de voorband van de scooter. Het stuur van de scooterrijder werd hierdoor met kracht uit de handen van de 18-jarige bestuurder geslagen en de voorvork van het voertuig raakte ontzet. De automobilist gaf hierna gas en zou volgens getuigen hard zijn weg gereden. Het kenteken werd genoteerd waardoor de politie de man kon traceren in de Koningin Julianastraat in Heukelum. De man verklaarde tegenover de politie niet opzettelijk te zijn weg gereden. Hij had niet het idee dat hij de scooterrijder had geraakt. Na verhoor is de man heengezonden. Er wordt nog gekeken naar de afhandeling van de zaak.

FIETS IN DE RIVIER GEGOOID
PAPENDRECHT De politie heeft op donderdagavond 20 juli een 17-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden op het Westeind in die plaats. Een 16-jarige jongen ging die middag naar het einde van de Industrieweg in Papendrecht. Daar is aan de rivier de Noord een klein haventje met een loswal. De 16-jarige ging daar heen om te zwemmen met vrienden. Bij aankomst trof hij nog niemand aan. Wel kwam de 17-jarige met zijn vrienden op hem af. Ze dreigden hem in het water te gooien. De jongen liet zijn fiets los en liep achteruit. Hij werd nog vastgepakt maar rukte zich los. Op het Westeind belde hij met zijn mobieltje de politie. Die kwam de jongen helpen. Inmiddels had de 17-jarige de fiets in de rivier gegooid. Hij dook de tweewieler op waarna de agent de fiets met een touw uit het water haalde. De fiets raakte flink beschadigd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De 17-jarige werd aangehouden. Hij verklaarde dat het om een uit de hand gelopen geintje ging. Hij is bereid de schade aan de fiets te vergoeden.

VERDACHT VAN BEDREIGING
PAPENDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 20 juli aangehouden in de Zonnebloemstraat. De man reed op de fiets over de stoep. Toen hier iets van gezegd werd door een buurtbewoner, werd de man boos. Er werd over en weer gevloekt. Op een gegeven moment ging de man naar het nabijgelegen huis van zijn vriendin en kwam terug met een bezemsteel en een hamer. Hier zou hij mee gedreigd hebben. De politie werd ingeschakeld. De man werd aangehouden en ingesloten. Er is aangifte gedaan van bedreiging.

FIETSERTJE GEWOND BIJ AANRIJDING
OUD-ALBLAS Een 4-jarig fietsertje uit Oud-Alblas is op donderdag 20 juli gewond geraakt toen zij op de Koningin Wilhelminalaan door een personenauto werd aangereden. Het meisje fietste uit een brandgang de straat op, waarop een 25-jarige automobiliste uit Oud-Alblas haar niet meer kon ontwijken. Het meisje is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit het onderzoek kwamen geen aanwijzingen dat de automobiliste te hard zou hebben gereden.

MAN RAAKT RIJBEWIJS KWIJT
PAPENDRECHT Een 21-jarige automobilist uit Dordrecht is op 21 juli zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed op de A15 ter hoogte van Papendrecht op de vluchtstrook en dat trok de aandacht van twee agenten. Zij hielden de man staande en lieten hem blazen: 1,22 promille (540 ug/l). Dat is dermate veel dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een rijverbod van 5 uur.