Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Vermoeden van sabotage Beijerse ophaalbrug

PERSBERICHT
Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard doet aangifte van vernieling dan wel sabotage van de Beijerse ophaalbrug in de gemeente Vlist.

Eigenaar van de Beijerse ophaalbrug, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, heeft voor de twee keer in een korte periode schade geconstateerd aan de Beijerse ophaalbrug. Het soort schade van de laatste constatering doet het hoogheemraadschap vermoeden dat er sprake is van sabotage. Om die reden heeft het hoogheemraadschap aangifte gedaan bij de politie die een onderzoek zal instellen.

De vermoedelijke sabotage was van dien aard dat de stabiliteit van de brug in gevaar kwam. Daarom heeft het hoogheemraadschap onmiddellijk de schade hersteld. Het hoogheemraadschap is bezorgd over de ontstane situatie. Om die reden kan het hoogheemraadschap besluiten, bij een nieuw vermoeden van sabotage, de brug voor al het verkeer af te sluiten.

Het hoogheemraadschap wacht het resultaat van het onderzoek van de politie af. Verder doet het een dringend beroep op de aanwonenden van de brug, alert te zijn op onregelmatigheden rond de brug en dit te melden aan het hoogheemraadschap dan wel aan de politie.