Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 juli 2006

Buurgemeenten present op Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 21 juli zijn twee buurgemeenten present op de Alkmaarse kaasmarkt. Om 10.00 uur opent de burgemeester van Heiloo, de heer Hans Romeijn, met het luiden van de bel de markt. Tevens wordt de gemeente Heerhugowaard ontvangen, die met een delegatie uit zusterstad Kalisz (Polen) de kaasmarkt komt bezoeken.

Romeijn, die in 2005 burgemeester werd van Heiloo, reageerde enthousiast toen hem werd gevraagd in zijn nieuwe hoedanigheid een keer de bel van de kaasmarkt te komen luiden. Nadat Romeijn de bel heeft geluid worden hij en zijn echtgenote door burgemeester Van Rossen en de kaasvader, de baas van het kaasdragersgilde, rondgeleid over de markt.

In Heerhugowaard wordt vrijdagmiddag het nieuwe gemeentehuis met het naastgelegen stadsplein en de daaronder gesitueerde parkeergarage officieel in gebruik genomen. Bij die gelegenheid is een delegatie aanwezig uit de Poolse industriestad Kalisz, waarmee Heerhugowaard sinds 1992 een stedenband onderhoudt. Kalisz is de oudste stad van Polen en telt ca. 110.000 inwoners. Als voorproefje op de feestelijkheden van die middag, wordt de delegatie 's morgens rondgeleid op de Alkmaarse kaasmarkt, de bekendste toeristische attractie in de regio.

Voor nadere informatie: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------


---- --