Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Broer & Zus van Levende Zaken, een unieke tweetalige voorstelling op de Parade. Een gewaagde mix tussen drama, humor, dans, mime en gebarentaal.

Zus staat bij Broer op de stoep in de regen. Na 25 jaar! Wat speelt er tussen hen? Waarom hebben zij elkaar al zo lang niet gezien? Welke rol speelt het dat de één horend is en de ander doof? Bestaat er zoiets als universele liefde? Zo ja, hoe moet je daar dan mee om gaan? Broer en Zus proberen antwoorden op deze vragen te krijgen door op hilarische en ontroerende wijze zowel hun kindertijd als hun toekomst te spelen.

Door te spelen met spraak, geluidseffecten, gebarentaal, visuele grappen en 'letterlijk' met gevoel kunnen horenden en doven genieten van deze voorstelling (er worden butt-kickers geplaatst onder de tribunes die muziek en geluidseffecten omzetten in trillingen). In een gewaagde mix tussen drama, humor en dans wordt het publiek meegevoerd op een reis door de tijd waarin belevenissen als puberteit, seksualiteit en familierelaties een rol spelen en waarin de contrasten tussen twee werelden worden vertolkt.

Met sterke mimiek, absolute lichaamsbeheersing en de prachtige theatrale kracht van de gebarentaal vertolkt de dove acteur Ali Shafiee op sprankelende en soms uiterst komische wijze, Broer. De horende actrice en zangeres Marianne van der Staay speelt Zus en Moeder, op een meer ingetogen manier maar in eenzelfde soepele en hilarische speelstijl. Zij spreekt Nederlands en ondersteunt dit met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal.

Nog te zien op De Parade:
Utrecht, Cinerama: vrij 21 juli t/m ma 24 juli
Amsterdam, Cinerama: ma 7 augustus t/m za 12 augustus

Broer & Zus is een voorstelling van Levende Zaken, naar een script van Marianne van der Staay
Spel: Ali Shafiee en Marianne van der Staay
Eindregie: Dic van Duin.
Bewegingsadviezen: Ria Marks, Jochem Stavenuiter, Krista de Jong
Muziek/geluidstrack: Fernando Jobke
Décor: Sophie Tabouret, Uscha van Banning, Albi America
Zakelijke leiding, productie en publiciteit: Carla Leurs
Co-productie: Handtheater