Afscheidswedstrijd Bergkamp op Nederlands kunstgras

Desso dlw sports systems

PERSBERICHT

Afscheidswedstrijd Bergkamp op Nederlands kunstgras

Arsenal is 9de Premiership club met stadionveld van Desso DLW Sports Systems

Oss, 20 juli 2006

Zaterdag speelt Dennis Bergkamp een erewedstrijd ter gelegenheid van het beëindigen van zijn carriere als profvoetballer. Zijn afscheid wordt tevens de openingswedstrijd in het nieuwe Emirates stadion. Het stadionveld dat met 20 miljoen kunstgrasvezels versterkt is, komt van Desso DLW Sports Systems uit Oss. Arsenal is de negende Engelse Premiership club die op dit type grasveld speelt. Ook Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester City, West Ham United, Aston Villa, Reading en Watford spelen op het DD GrassMaster-systeem in hun stadion.

Voor het nieuwe stadion, met 60.000 zitplaatsen het op één na grootste van de Premiership, wilde Arsenal de beste grasmat. De constructie van het stadion, met een speciaal dak, hoge tribunes en gesloten hoeken bemoeilijken echter de luchtcirculatie en dus een goede grasgroei. Arsenal ging daarom op zoek naar een systeem dat de natuurgrasvezels optimaal beschermt en dat beantwoordt aan de hoge eisen van de spelers. Na de positieve ervaring tijdens uitwedstrijden op de DD GrassMaster-velden van onder meer Liverpool en Manchester City waren bestuur en spelers van Arsenal helemaal overtuigd van dit systeem.

In de Nederlandse Eredivisie riepen de spelers het stadionveld van Feyenoord, ook een DD GrassMaster-systeem, onlangs uit tot het beste stadionveld. Ook in de USA is men overtuigd van dit versterkt natuurgrassysteem. De vereniging van Amerikaanse stadionmanagers (STMA) bekroonde het DD GrassMaster-veld van NFL-club Denver Broncos tot het beste veld voor zowel American Football als de nationale Soccer League.

Het veld van Arsenal werd dit voorjaar in samenwerking met de Engelse partner Hewitt Sportsturf geïnstalleerd.

Einde persbericht

Over het nieuwe Emirates stadion
De bouw van het stadion, dat genoemd wordt naar de sponsor Emirates, startte in 2004. De kostprijs wordt geraamd op 570 miljoen Euro. Arsenal verwacht dat in het nieuwe stadion jaarlijks 1.140.000 supporters de wedstrijden bijwonen, tov 720.000 toeschouwers in het huidige stadion. Highbury wordt omgebouwd tot appartementencomplex.

Over het DD GrassMaster-systeem
Dit systeem bestaat uit een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Deze kunstgrasvezels worden 20 cm diep in de grasmat geïnjecteerd door een computergestuurde machine. Tijdens het groeiproces verstrengelen de natuurgraswortels met de kunstgrasvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak veld. Wereldwijd spelen en trainen 250 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. Ondermeer Feyenoord, Sporting Lissabon, Lokomotiv Moskou en AZ hebben een DD GrassMaster-veld in hun stadion.

Over Desso DLW Sports Systems

Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m2 kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn zetel in Oss en kantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 50 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.

Meer info:
Wilna Albers, verantwoordelijke communicatie
walbers@armstrong.com tel 0412 66 00 00
mobiel +32/478 80 20 03
Desso DLW Sports Systems
www.dessodlw.com