Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drentse Skate 2Daagse
22 en 23 juli 2006

Een avontuurlijk skate-evenement door Drenthe voor beginnende en geoefende skaters

Diever 12 juli 2006 - Op zaterdag 22 en zondag 23 juli vindt voor de zevende keer de Drentse Skate 2Daagse plaats. Dit avontuurlijke skate-evenement door Drenthe is geschikt voor beginnende en geoefende skaters. Op beide dagen is er een speciale kinder- of oefentocht. Start- en finishlocatie is Gieten.

Bewegwijzerde routes
Er zijn bewegwijzerde routes voor zowel beginnende als geoefende skaters. Uiteraard gaat veiligheid voor alles: de routes gaan bijna helemaal over een asfalt- of betonnen wegdek dat van tevoren geveegd is. De routes zijn elk ongeveer 40 km lang. Ook kan er een verkorte tocht van ca. 20 km gereden worden. De speciale kinder- of oefentochten zijn maximaal 10 km lang.

Op zaterdag wordt De Acht van Gieten gereden. Deze route heeft een lengte van 40 km. De korte route is 28 km. Op zondag staat de Hunebedtocht op het programma. De totale route is 45 km, de verkorte route is 23 km. Voor kinderen wordt de veilige Brummeltocht uitgezet. Over een lengte van maximaal 10 km kunnen kinderen, maar ook beginners, veilig het skaten beoefenen. De Skate 2Daagse wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNSB. Voor de allround sportman- en vrouw kan dit tweedaagse evenement uitstekend dienen als opwarmertje voor de Drentse ATB 4Daagse die van 25 t/m 28 juli wordt gehouden. Start en finish
De start is elke dag tussen 10.30 en 12.30 uur bij de kantine van IJsvereniging Gieten-Bonnen, Boddeveld 13, 9461 JA in Gieten. De finish is dagelijks om 16.00 uur. Inschrijven is alleen mogelijk aan de start vanaf 09.30 uur. Dagdeelname is ook mogelijk.

Praktische informatie
Het dragen van een helm is op alle tochten verplicht. Knie-, elleboog- en polsbescherming wordt sterk aanbevolen. Na afloop van de Skate 2Daagse staan masseurs van het Nederlands Sportgenootschap voor Sportmassage klaar om de vermoeide spieren weer soepel te maken.

Meer informatie & inschrijven
Voor meer informatie is het projectbureau in Diever van maandag t/m donderdag bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via telefoon 0521-59 41 30. Mailen kan ook: info@fiets4daagse.nl. Of kijk op de websites: www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.

De Drentse Skate 2Daagse is onderdeel van Outdoor Drenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Rabobank Aa en Hunze, Raps, C1000 Abbes, Grondgoed POL, KNSB, Arriva, Nam, Dagblad van het Noorden, Janssens Auto's en Da's nou Drenthe.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht