Politie Zeeland


---


W-2794-2006 Brandstichting in Middelburg
In de Nassaulaan in Midelburg werden zaterdag omstreeks 02.30 uur zeven Middelburgers in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar en een 16-jarige Vlissinger aangehouden.
Zij hadden op de atletiekbaan een net in brand gestoken. De brand werd door de politie geblust. Er werden twee aanstekers in beslag genomen. De acht zullen waarschijnlijk worden doorverwezen naar HALT.

Z-2795-2006 Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal in Axel
Een 29-jarige Axelse automobilist verloor zaterdag om 01.00 uur op de Westsingel in zijn woonplaats de controle over zijn voertuig en reed tegen een lantaarnpaal.
Zowel de auto als de lantaarnpaal werden hierbij geheel vernield.

Z-2796-2006 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising N61 / Tractaatweg in Terneuzen kwamen vrijdag om 22.45 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 19-jarige automobilist uit Marines (F) reed over de Tractaatweg, komende uit de richting van Axel. Op de kruising sloeg hij linksaf en liet hierbij een op dezelfde weg tegemoetkomende 53-jarige Haarlemse bestuurder niet voorgaan. Bij de aanrijding raakten beide auto's beschadigd.

Z-2797-2006 Rijden onder invloed
Op de Veerhaven in Terneuzen werd zaterdag om 00.55 uur een 18-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden voor rijden onder invloed.
De bestuurder passeerde twee fietsende agenten op zo'n korte afstand dat zij dachten dat een aanrijding zou volgen. Toen zij even later de man op de Veerhaven aantroffen, bleek hij teveel te hebben gedronken. Omdat het een beginnend bestuurder betrof werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Op de Hoekseweg in Hoek werd zaterdag om 02.15 uur een 37-jarige automobilist uit Terneuzen aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man reed heel erg langzaam en met waarschuwingslichten aan voor een surveillanceauto. Bij nadere controle bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Een blaastest mislukte en de man weigerde een bloedproef. Hierop werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Z-2798-2006 Ruiten van winkelpand vernield in Sluis
Afgelopen nacht werden van een winkelpand in de Nieuwstraat in Sluis twee ruiten vernield.
Er is niet ingebroken en uit de winkel wordt niets vermist.

Z-2799-2006 Diefstal gsm uit auto in Terneuzen
Vrijdag omstreeks 16.00 werd uit een bestelauto in de Korte Kerkstraat in Terneuzen een gsm gestolen.
De bestuurder was een ogenblik uit zijn auto. Toen hij terugkwam zag hij twee onbekende mannen hard weglopen. Er bleek een ruit van de auto vernield te zijn en zijn gsm was weggenomen. De waarde van de telefoon is onbekend.


---- --