Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT Achterhoek 21 OP 22 JULI

Lichtenvoorde Schans 21 op 22 juli De eerste middag/avond en nacht (tot zaterdag 12.00 uur) van de zwarte cross zijn vanuit het oogpunt van de politie (veiligheid en openbare orde) goed verlopen. De politie hoefde nauwelijks in actie te komen en kon zich beperken tot algemeen toezicht.

Stokkum Doorrijden na aanrijding Eltenseweg 19 juli rond 09.30 uur De politie is op zoek naar een nog onbekende wielrenner die is doorgereden na een aanrijding. Een 67-jarige fietser uit 's Heerenberg reed over het fietspad, op het gedeelte tussen de Kastanjelaan en de de Eltenseweg. Toen hij linksaf wilde slaan werd hij aangereden door een passerende wielrenner. De 67-jarige kwam ten val en het lukte hem aanvankelijk niet zich van onder z'n fiets te bevrijden. De wielrenner stopte wel, maar toen de 67-jarige de wielrenner vroeg hem overeind te helpen, fietste deze weg richting Elten. De 67-jarige bleek door de val twee vingers gebroken te hebben, had een snee in z'n hoofd en voelde zich aanvankelijk misselijk. De politie wil graag bekend worden gemaakt met de identiteit van de wielrenner, een ongeveer 40 tot 50 jarige man met een geel wielrenshirt en een rode wielrenbroek.

Ruurlo Diefstal auto Constantijnlaan 20 op 21 juli Van een 43-jarige eigenaar werd een grijze Volkswagen Passat gestolen. De auto stond voor de woning op de rijbaan.

Doetinchem Inbraak Kievitlaan 21 juli tussen rond 11.00 uur Een 22-jarige medewerkster van de thuiszorg was in de seniorenwoning en hing haar tas aan een stoel. Ze zette even alle deuren open om de woning even door te laten waaien. Als de vrouw even naar buiten loopt blijkt de tas bij terugkomst verdwenen. Dit moet in enkele minuten gebeurd zijn. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Doetinchem Diefstal boten Nieuwe Sluisweg Tussen 17 en 19 juli Uit een water nabij de Visvereniging de Oude IJssel werd een blauw-wit zeilbootje ontvreemd. Een hekwerk werd plat getrapt om bij de boot te komen. De boot werd vermoedelijk door een bosje naar de weg gesleept en op een aanhanger geladen. Volgens de aangever zou ook een tweede bootje ontvreemd zijn, maar daar heeft de politie nog geen aangifte van binnengekregen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Eibergen Autobrand Stokkersweg 21 juli rond 17.48 uur De brandweer kreeg melding van een autobrand bij het openlucht zwembad. De brand was snel onder controle. Door kortsluiting was de geparkeerde auto in brand gevlogen. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Vorden Aanhouding De Horsterkamp 21 juli rond 23.30 uur De politie hield een man aan wegens openbare dronkenschap. Op dat moment meende een andere man, een 29-jarige inwoner uit Hengelo (Gld), zich er mee te moeten bemoeien. Hij schold de agenten uit en gedroeg zich erg vervelend. De agenten vorderden van de man dat hij zou doorlopen. Toen hij dat niet deed werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem Diefstal bestelauto Surinamestraat 20 op 21 juli Vanaf een parkeerplaats werd een fel blauw gekleurde Volkswagen bestelbus weggenomen, met kenteken 18-BG-FF. De auto valt op door de felle kleur en een chromen bullbar aan de voorzijde en sportvelgen. In de auto zaten o.a. gereedschap, een dure muziekinstallatie en een navigatiesysteem. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Einde persbericht Brandt Keegstra (bereikbaar via de perstelefoon)

---- --