Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT Apeldoorn 21 OP 22 JULI

Apeldoorn Man verwond door onbekende De Freule / Kanaal Noord Een 58-jarige inwoner uit Apeldoorn liep samen met zijn vriendin over de brug vanuit de richting van het centrum. Daar werden ze voorbij gelopen door een onbekende man. De aangever merkte dat hij op dat moment werd geraakt. Bleek dat hij met een scherp voorwerp was gestoken. De man liep een stevige snee in z'n schouderblad op die fors bloedde, het was gelukkig geen diepe wond. De dader liep gewoon door zonder op of om te kijken. De aangever kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de dader niet meer aangetroffen. De dader is vermoedelijk een blanke man, ongeveer 40 jaar oud met en stevig tot dik postuur. Hij had kort haar en was ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een korte witte broek en een camouflageshirt. De politie vraagt getuigen die het incident hebben gezien of mogelijk de man hebben zien lopen zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn Winkeldief aangehouden Hoofdstraat 21 juli rond 12.25 uur. Te voet surveillerende agenten zagen een groepje mensen hard over de Hoofdstraat rennen achter een persoon aan. Bleek dat die persoon een winkeldiefstal had gepleegd. De agenten bedachten zich niet en leenden van omstanders een scooter en een fiets en zetten de achtervolging in. De verdachte, een 41-jarige man uit Deventer, werd na een korte achtervolging in samenwerking met het winkelpersoneel aangehouden. Bleek dat de man enkele gestolen kledingstukken over z'n eigen kleding droeg. Hij had ook een kniptang bij zich, kennelijk om labels weg te knippen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn Inbraak Waleweingaarde 21 juli rond 22.59 uur De politie kreeg melding van een inbraak in een school. De daders zouden mogelijk nog binnen zijn. De politie was snel ter plaatse maar de daders waren al gevlogen. Wel bleek dat een beamer en laptop al waren klaargezet om mee te nemen. Met een politiehond werd de omgeving nog afgespeurd, maar dat leverde geen daders meer op. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn Baldadigheid Nieuwstraat 22 juli rond 03.33 uur Een 19-jarige Apeldoorner stond bij een groepje jongeren op het Caterplein. Hij vond het kennelijk nodig tegen een bierglas te schoppen dat op straat lag. Het glas sloeg kapot en de scherpe glasscherven lagen verspreid over straat. Hierop ging de jongen er vandoor. De agenten bleken echter iets harder te kunnen rennen. Hij werd achterhaald en kreeg een bekeuring.

Apeldoorn Diefstal Snijdersplaats 20 op 21 juli Van een voordeur van het café werd een ruit ingetrapt. Vervolgens werden een vat bier en wat flessen drank weggenomen met behulp van een eveneens ontvreemde steekkar. Ook een aantal kratjes bier werd weggenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Klarenbeek Ongeval Klarenbeekseweg-Oosterbroeksweg 21 juli rond 07.10 uur Een 23-jarige automobilist uit Eerbeek verleende geen voorrang aan een 45-jarige bromfietser uit Eerbeek. De bromfietser kwam te vallen en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis.

Apeldoorn Belediging Van Kinsbergenstraat 22 juli rond 02.30 uur Terwijl de politie bezig was met een controle bemoeide en nog onbekende man zich er mee. Hij uitte zijn ongenoegen over het optreden van de politie, hoewel hij verder met de zaak niets te maken had. Hij schold de agenten uit en stak z'n middelvinger op. De politieagenten vorderden van de man dat hij weg zou gaan, maar dat deed hij niet. Hierop werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzetten. De man wilde zijn naam niet opgeven en had geen identiteitskaart bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn Aanhouding inbreker Hofveld 22 juli rond 07.28 uur De politie kreeg melding van een inbraak in het gebouw van het Leger des Heils. De dader zou nog in het gebouw zijn. Meerdere politieauto's kwamen van diverse kanten aanrijden en zagen nog net hoe een 39-jarige inwoner uit Utrecht naar buiten kwam lopen met een grote tas in z'n handen. Hij werd aangehouden. Hij bleek met name etenswaren ontvreemd te hebben. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Einde persbericht Brandt Keegstra (bereikbaar via de perstelefoon)

---- --