Ingezonden persbericht

Twee podiumfinishes voor Nick de Bruijn op de Norisring!
---

NÜRNBERG, 23 JULI 2006 - Nick de Bruijn heeft op de Norisring dit weekend hoge ogen gegooid door tweemaal als tweede te finishen. In de elfde en twaalfde ronde om het Formule BMW Deutschland kampioenschap toonden hij en de Fin Mika Mäki zich heer en meester op het korte stratencircuit in het centrum van Nürnberg. Ook voor het kampioenschap deed De Bruijn goede zaken door 30 punten aan zijn totaal toe te voegen.

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en recent Nico Rosberg hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 wordt de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Na een indrukwekkend debuutseizoen vorig jaar, mag Nick de Bruijn zich ook in 2006 'Formule BMW Junior' noemen, wat inhoud dat BMW hem zal steunen op zowel educatief gebied als 'driver coaching'.

KWALIFICATIE
Al in de vrije training wist Nick de Bruijn al goed de aandacht te trekken door samen met Mika Mäki en kampioenschapleider Christian Vietoris direct een voorsprong van enkele tienden van een seconde te nemen op de concurrentie. Een opmerkelijke prestatie, daar juist de Norisring (een kort stratencircuit wat slechts drie bochten telt) normaliter juist het startveld enorm dicht op elkaar zet! Na 45 minuten training sloot De Bruijn de sessie verdienstelijk als derde af. Met de adrenaline nog vers in zijn bloed, ging De Bruijn dan ook uiterst positief gestemd de dubbele kwalificatiesessie op vrijdagavond in. En niet onterecht, want ook in de kwalificatie meldde De Bruijn zich steevast van voren. Door zich tweemaal als tweede te kwalificeren voor de races op zaterdag en zondag, gloorden er twee mooie raceresultaten in het vooruitzicht!

NICK DE BRUIJN: "Wow, lekker om weer zó competitief te zijn. Ik geniet echt van deze baan, want er komt veel bij kijken om hier snel te zijn. Niet alleen moet je sowieso een vrije ronde afdwingen, je mag ook absoluut geen foutje maken, want dan hang je direct in de muur. De wagen voelt heel goed aan en ik kijk dan ook echt uit naar beide races. Vooral omdat ik en Mika Mäki een aanzienlijk gat naar de rest van het veld hebben kunnen trekken!"

RACE 01 + 02:
Ondanks een niet perfecte start, waarin hij één plek verliest, ontpopte Nick de Bruijn zich tot de smaakmaker van de eerste race op zaterdagmiddag. Vanaf de eerste ronde startte hij zijn opmars die hem al snel de leidende positie in de race in handen gaf. Net als in de vrije training en kwalificatie staken De Bruijn en zijn Finse collega Mäki met kop en schouders boven het veld uit. Samen gingen ze dan ook een enerverend maar fair gevecht aan om de felbegeerde winst. Daar beide coureurs nog niet op de hoogste trede van het podium hadden gestaan, volgde er een aantrekkelijk schouwspel waarin Mäki en De Bruijn vele malen van positie wisselden. Mäki trok uiteindelijk aan het langste eind, De Bruijn finishte uiterst verdienstelijk als tweede.
Ook in de tweede race op zondagochtend moest De Bruijn één plekje toegeven bij de start aan Marco Holzer. De Bruijn zette echter direct de achtervolging in en na enkele ronden wist hij de Duitser weer in te halen. Het gevecht met Holzer om de tweede plaats had echter teveel tijd gekost om goed te maken in de daaropvolgende ronden. Mika Mäki had op dat moment al een voorsprong van enkele seconden opgebouwd. Een tot op het bot gemotiveerde De Bruijn zag nog wel kans om de helft daarvan af te snoepen en daarbij de snelste raceronde neer te zetten, maar hij kwam simpelweg ronden tekort om Mäki het leven echt zuur te maken. Net als op zaterdag finishte De Bruijn weer op een uitstekende tweede plaats!

NICK DE BRUIJN: "Het was me het weekend wel. Ik ben echt heel blij! Omdat er hier normaal nooit wordt geraced en ik op het vuile gedeelte van de grid stond, moest ik bij de starts een plek weggeven. Op zaterdag heb ik genoten van mijn gevecht met Mika, maar op zondagochtend kon ik hem net niet meer achterhalen. De champagne smaakte echter net zo zoet. Ik ga nu even op vakantie maar kijk al erg uit naar de volgende races op de Nürburgring. Hopelijk kan ik dan net één stapje hoger op het podium eindigen!"

RESULTATEN RONDE 11 - NORISRING
01. Mika Mäki (FIN), Eifelland Racing, 20:37.199
02. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 01.577s
03. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, + 05.564s

RESULTATEN RONDE 12 - NORISRING
01. MIka Mäki (FIN), Eifelland Racing, 20:38.011
02. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 00.683s
03. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, + 02.808s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA TWAALF RACES:
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 190 punten
02. Mika Mäki (FIN), Eifelland racing, 130 punten
02. Stefano Coletti (MCO), ADAC Berlin-Brandenburg, 97 punten
07. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 75 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.