Politie Midden- en West Brabant

Persberichten zaterdag 22 en zondag 23 juli

BERGEN OP ZOOM, 23 juli 2006

Politie onderzoekt mishandeling Roosendaler

ROOSENDAAL: Op vrijdagochtend 21 juli omstreeks 03.30 uur liep een 23-jarige man uit Roosendaal over de Hulsdonksestraat, toen er een auto naast hem stopte en de inzittenden naar hem riepen. De aangever herkende één van de inzittenden als een bekende. Toen de Roosendaler niet reageerde op het aanroepen stapten de vier inzittenden uit de auto en pakten de man vast. Hij werd hierop geslagen, geschopt en in zijn arm gestoken met een scherp voorwerp. Op een gegeven moment gingen de vier er plotseling vandoor. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij liep een armwond en meerdere schaafwonden op. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling cq. openlijke geweldpleging en stelt een onderzoek in.

Man raakt gewond bij aanrijding

NISPEN: De politie kreeg op vrijdagmiddag melding van een verkeersongeval met letsel aan de Antwerpsestraat te hoogte van de Heijbeeksestraat. Een 27-jarige man uit Roosendaal reed in zijn auto over de Antwerpsestraat, toen hij voor andere weggebruikers moest remmen. De 50-jarige man uit Oudenbosch die achter hem met een trekker met oplegger reed kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. De Roosendaler liep hierbij een hoofdwond op. Hij is behandeld in het Sint Franciscus ziekenhuis.

Meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Biggelaar hield op vrijdagmiddag een 13-jarig meisje uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. Ze werd door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie, die haar meenam naar het politiebureau. Hier meldde zich nog een 13-jarig meisje uit Roosendaal, die volgens het aangehouden meisje medeplichtig was. De politie hield haar aan. Na verhoor is het tweetal in vrijheid gesteld. Later zal besloten worden welke straf hen te wachten staat.

Vrouw beroofd van tas

BERGEN OP ZOOM: Een 52-jarige vrouw uit Halsteren is op vrijdag 21 juli omstreeks 21.15 uur beroofd van haar tas. De vrouw stond aan de Coehoornparkstraat, toen er een auto aan kwam. Er stapten twee mannen uit, waarvan één de handtas van de vrouw wegpakte. De vrouw rende achter de mannen aan naar de auto en probeerde haar tas uit de auto te pakken. Er ontstond een worsteling en vervolgens reed de auto weg. De vrouw werd geschept en kwam ten val. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Man in gezicht geslagen

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zaterdag 22 juli een melding dat er op het Kadeplein gevochten zou worden. Een 34-jarige man uit Roosendaal verklaarde te hebben gezien dat een man ruzie had met een vrouw. De man sloeg de vrouw hierbij. De Roosendaler had zijn fiets aan de kant gezet en heeft de man aangesproken. De politie arriveerde en nam een verklaring op van de 34-jarige man. Hierop kwam de man die de vrouw zou hebben lastiggevallen aan en sloeg, in bijzijn van de politiemensen de Roosendaler plots in zijn gezicht. De 20-jarige man uit Roosendaal is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Van de 34-jarige man is aangifte opgenomen.

Opstandige man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zaterdag tegen 03.30 uur een 24-jarige man uit Amsterdam aan op de Fortuinstraat. De man had teveel gedronken, zo bleek uit een blaastest. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 735 ug/l. De man was het niet eens met de uitslag en gedroeg zich opstandig. De verdachte was verbaal agressief tegen de politiemensen en weigerde mee te werken. Ook sloeg hij een arrestantenverzorger op het hoofd. De arrestantenverzorger heeft aangifte gedaan van mishandeling. De agressieve man is ingesloten en in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De duur van het rijverbod van 8 uur heeft de man op het politiebureau doorgebracht.

Politie houdt man aan na bedreigen cassiere

ROOSENDAAL: Op zaterdagochtend 22 juli werd een medewerkster van een tankstation aan de van Beethovenlaan bedreigd door een klant omdat hij het artikel dat hij gekocht had niet meer mocht ruilen. De man bedreigde de cassiere en richtte vernielingen aan in de winkel. De politie zag korte tijd na de melding de auto waarin de bedreiger reed en hield de bestuurder aan en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Bejaarde man mishandeld, verdachte aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagmiddag 22 juli werd een 79-jarige man uit Kapellen mishandeld aan de Louis Porquinlaan. De man werd aangesproken door een onbekende. Opeens begon de onbekende man te schelden. Hierna sloeg hij de bejaarde. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val. Toen hij opstond en wegliep probeerde zijn belager hem geld af te dreigen. Het slachtoffer riep om hulp. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf schoot hem te hulp en hield de agressieve man in bedwang. De politie hield de man vervolgens aan. Het slachtoffer deed aangifte. Hij hield aan de mishandeling lichte verwondingen over in het gelaat en aan zijn arm en hand. De 40-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

OUD GASTEL: Tijdens een alcoholcontrole aan de Provinciale weg S8 hield de politie op zondagmorgen een 67-jarige man uit Oud Gastel staande. In de eerste instantie gaf de man geen gevolg aan het stopteken van de politiemensen en reed door. De politie volgde de automobilist en hield hem uiteindelijk staande aan de Rozemarijnlaan staande. De bestuurder kon zowel een blaastest als een ademanalyse niet volbrengen. Hij verklaarde gedronken te hebben. De politie besloot tot het afnemen van een bloedproef. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ROOSENDAAL: De politie bekeurde op zondagmorgen een 20-jarige man uit Roosendaal voor rijden onder invloed. De bestuurder werd staande gehouden op de Teslastraat. Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 145 ug/l. Omdat de man een beginnend bestuurder is, geldt voor hem een maximum van 90 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van
1 uur.

Twee personen aangehouden voor belediging

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondagochtend om 04.00 uur melding van een conflict aan de Jan Vermeerlaan. Ter plaatse bleek er wat het conflict betreft geen reden voor aanhoudingen. Een 17-jarige betrokkene uit Roosendaal schold een politieambtenaar uit en werd alsnog aangehouden. Een 19-jarige man uit Roosendaal bemoeide zich met de aanhouding en voldeed niet an de vorderingen van de politiemensen. Ook hij is aangehouden. De twee zijn ingesloten. In de loop van de ochtend is het tweetal met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Dronken man valt in slaap op de stoep

HALSTEREN: Op zondag 23 juli omstreeks 04.00 uur werd aan de Dorpsstraat een man slapend op de stoep aangetroffen. Het leek erop dat de hij dronken van zijn fiets was gevallen en in slaap was gevallen. Omstanders kregen hem niet wakker en belden de politie. Bij aankomst van de politie gedroeg de man zich opstandig en kon zich niet legitimeren. Op het politiebureau bleek dat de 47-jarige man uit Bergen op Zoom nog een onherroepelijk vonnis had openstaan. Hij is daarom voor 2 dagen ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg