Gemeente Wassenaar

start inrichting openbare ruimte luifelbaan

Wassenaar, 20-07-2006

Deze werkzaamheden zullen in twee fases worden uitgevoerd, te weten:

Fase 1: Aanleg nieuwe openbare bestrating en inrichting van de Luifelbaan

Deze werkzaamheden zijn gepland in de periode van 24 juli t/m 15 september 2006. Wanneer deze werkzaamheden gereed zijn zal de publieke parkeergarage onder de nieuwbouw worden opengesteld voor het publiek.

Fase 2: Aanleg nieuwe openbare bestrating en inrichting in de Van Hogendorpstraat en in de Achterweg/ Schoolstraat

Deze werkzaamheden zijn gepland in de periode van januari en februari 2007. In overleg met de winkeliers is er voor gekozen deze werkzaamheden in de minder drukke periode uit te voeren.

Bereikbaarheid tijdens Fase 1

De herinrichting van de Luifelbaan wordt in drie delen uitgevoerd. Drie vakken van circa 40 m. Hierbij wordt begonnen aan de zijde van de Achterweg. De rijbaan wordt er over de volledige breedte uitgehaald. Voor de winkels wordt een tegelstrook gehandhaafd of een platenbaan aangelegd. De winkels blijven altijd bereikbaar. De werkzaamheden voor de winkeldeur voert de infra-aannemer uit in overleg.

Voor de herinrichting van de Luifelbaan wordt de Luifelbaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer naar de Schoolstraat wordt omgeleid via de Van Hogendorpstraat en de Achterweg. Het parkeren op de luifelbaan blijft beperkt mogelijk.

Bouwwerkzaamheden en afbouwwerkzaamheden winkels

Na het realiseren van Fase 1 zal de bouwaannemer van de nieuwbouw zich met haar bouwplaats terugtrekken tot haar huidige terrein op de Van Hogendorpstraat.

Ten behoeve van de afbouw van de nieuwe C1000 en de nieuwe winkels in de Luifelbaan is het mogelijk dat na Fase 1 nog plaatselijk openbare ruimte in de Luifelbaan gereserveerd moet worden.