AutoRai

Sportieve Volvo S60 Drivers Edition: optimale controle, maximaal rijplezier

(7/24/2006)
Volvo introduceert de S60 Drivers Edition, een sportief getinte uitvoering die de rijbeleving voor de bestuurder nog aangenamer maakt door uitgebalanceerde rijdynamiek, verhoogde veiligheid en exclusief design.
Behalve een dynamisch chassis is optimale controle een tweede essentiële voorwaarde voor het realiseren van maximaal rijplezier, controle en veiligheid. Het zicht op de weg is daarbij een cruciaal element, want een heldere âkijkâ is voor elke bestuurder belangrijk om goed te kunnen anticiperen op verschillende verkeerssituaties. In dat kader is Volvo speciaal voor de S60 Drivers Edition een samenwerkingsverband aangegaan met Serengeti Eyewear; een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige zonnebrillen. Volvo levert de auto met een Serengeti Drivers-zonnebril (ter waarde van 239 euro) om de veiligheid voor de bestuurder (en daarmee de inzittenden en andere weggebruikers) nog verder te verhogen. De stijlvolle zonnebril is namelijk voorzien van speciale lenzen, die zich aan elk weertype aanpassen en de verblindende lichtgolven voor liefst 95 procent wegfilteren.

Sportief en onderscheidend
De Volvo S60 is leverbaar in combinatie met de bestaande Edition I- en Edition II-uitvoeringen. Het additionele Drivers-pakket voegt aan de uitgebreide lijst van standaarduitrusting nog een aantal exclusieve designelementen toe, zoals Electric Silver metallic-lak, een speciale tint die was voorbehouden aan de S60 R. Naast deze unieke zilverkleur kan de klant voor de Drivers Edition uit alle metallic en pearl lakken kiezen, inclusief het nieuwe Maple Red pearl en Orinoco Blue pearl.

Verder bestaat het Drivers-pakket uit diverse aantrekkelijke items die het sportieve karakter van de auto nog verder versterken. Bijvoorbeeld het met leder beklede sportstuurwiel met aluminium inleg, de nieuwe en bijzonder stoere 17-inch lichtmetalen velgen (type Tucana), het instrumentenpaneel met metaalkleurige schaalaanduiding en de verscheidene afwerkingdetails, onder meer de handremgreep en de pookknop, in geperforeerd leder en aluminium. De Drivers Edition II is bovendien nog uitgerust met sportieve lederen bekleding. Beide Drivers-pakketten zijn leverbaar voor alle motorvarianten van de S60 tegen 950 euro op de Edition I en 1.200 euro op de Edition II. Dit zijn zeer aantrekkelijke meerprijzen, want de waarde van de genoemde items loopt op tot 4.000 euro.

Vanafprijzen:
Volvo S60 2.4 (140 PK): 35.120 euro
Volvo S60 D (126 PK): 39.070 euro

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster