Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions introduceert nieuwe B4500 Serie

Compacte en kostenbesparende, multifunctionele printers voor werkgroepen

Hoofddorp, 24 juli 2006 - OKI Printing Solutions breidt zijn MFP-portfolio (Multifunctional Products) uit met de nieuwe, compacte OKI B4500 Serie MFP. Deze serie is ontworpen voor werkgroepen en afdelingen, die op zoek zijn naar een snelle alleskunner met lage operationele kosten, die weinig ruimte in beslag neemt.

Met de nieuwe B4525 MFP en B4545 MFP kan men monochroom afdrukken, kopiëren, faxen en scannen in kleur (tot 9600 dpi). Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor kantooromgevingen, waar plaatsgebrek eerder regel dan uitzondering is. Hiernaast bieden de nieuwe MFP's geavanceerde mogelijkheden voor printen, scannen en faxen over het netwerk, direct scannen naar een bepaalde map en dubbelzijdig afdrukken, wat het papierverbruik vermindert. De B4525 MFP en B4545 MFP zijn de vervangers van respectievelijk de B4520 MFP en B4540 MFP.

Overheids-, onderwijsinstellingen en banken zijn slechts een kleine greep uit de sectoren die het meest zullen profiteren van de harde werkers uit de B4500 Serie MFP. Dat komt vooral door de uitgebreide mogelijkheden voor documentbeheer, die worden geleverd door diverse tools als PaperPort (software voor het beheren van digitale documenten), Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) en Template Manager 2006. Daarnaast biedt de 'Ask OKI' -website online tips en aanwijzingen voor specifieke modellen, waardoor men optimaal kan profiteren van de mogelijkheden van het apparaat.

Met de krachtige PaperPort-software kunnen gebruikers hun opgeslagen documenten beter beheren. Alle bestanden op de PC, zowel documenten als afbeeldingen, kunnen hiermee moeiteloos naar PDF-bestanden worden geconverteerd, waarna ze via de gebruiksvriendelijke thumbnail-interface van PaperPort eenvoudig voor anderen beschikbaar gesteld kunnen worden.

Bovendien zorgt de integratie van de LDAP Companion Suite-software ervoor, dat tot wel 500 e-mailadressen automatisch kunnen worden opgeslagen op de B4545 MFP. Dit gebeurt op het moment dat gebruik wordt gemaakt van de 'scan naar e-mail' -functie.

Met de Template Manager 2006-software kunnen gebruikers met slechts enkele muisklikken een grote verscheidenheid aan professionele zakelijke documenten produceren, alsmede enveloppen, adreslabels en CD- en DVD-hoesjes. Hiervoor kan men media tot 163 gram gebruiken.

De B4500 Serie MFP vormt een snelle en betaalbare oplossing voor veeleisende kantooromgevingen, met print- en kopieersnelheden van maximaal 20 pagina's per minuut, waarbij de eerste monochrome afdruk al na 13 seconden gereed is. De faxtransmissiesnelheid bedraagt 2,5 seconde per vel.

Voorts is de B4500 Serie MFP berekend op een werkbelasting van 12.500 pagina's per maand en beschikt hij over een automatische documentinvoer van 50 vel. De standaard papiercapaciteit bedraagt 250 vel en de flexibele media-ondersteuning zorgt ervoor dat de printer minder vaak off-line gaat. Hierdoor kunnen veeleisende werkgroepen 24 uur per dag, elke dag afdrukken blijven maken.

De B4500 Serie kent aantrekkelijke operationele kosten. Dit wordt bereikt door de zeer lage kosten per kopie en de grote capaciteit van de inktpatronen. Met behulp van deze combinatie hoeven de patronen minder vaak verwisseld - en dus aangeschaft - te worden.

Korstiaan van Kleef, sales en marketing directeur van OKI Printing Solutions, zegt over deze nieuwe MFP's: "De nieuwe B4500 Serie zorgt door zijn compacte en geïntegreerde ontwerp voor optimaal gebruik van de schaarse kantoorruimte. Ook de geavanceerde mogelijkheden voor documentbeheer zullen velen weten te waarderen. Hierdoor hoeven werkgroepen minder documenten in papiervorm te bewaren en kunnen organisaties beter voldoen aan de vaak strenge eisen voor documentbeheer."

Belangrijkste eigenschappen van de B4500 Serie MFP:

Ø Economisch in gebruik: lage kosten per kopie, toner-cartridges met grote capaciteit, eenvoudig te vervangen dus minder downtime door onderhoud Ø Grotere productiviteit: eerste afdruk snel gereed: slechts 13 seconden voor monochroom; 12.500 pagina's maandelijkse werkbelasting, recht papierpad minimaliseert kans op paperjams en vergroot mediaflexibiliteit Ø Flexibele papierverwerking: invoerbak van maximaal 750 vel (standaard 250) en uitvoerbak van maximaal 100 vel, Automatic Document Feeder van 50 vel Ø Betere documentuitwisseling: extra USB-poort op beide apparaten, scan-to en print-from functie en 'scan-naar-map' (uitsluitend B4545), code beveiligt toegang tot apparaat, PaperPort Ø Mediaflexibiliteit: van adres- en CD-labels tot enveloppen, kleurscannen tot 9600 dpi, optionele tweede invoerbak van 500 vel Ø Gebruikseenvoud: het controlepaneel en LCD-scherm tonen statusinformatie over de belangrijkste taken en ondersteunen SMS, waardoor gebruikers optimale prestaties van hun product kunnen verwachten Ø Geavanceerde ingebouwde mogelijkheden: PaperPort, LDAP, Template Manager 2006 en 'Ask OKI' Ø Processor met kloksnelheid van 92 MHz; 64 MB RAM-geheugen.

De B4500 Serie MFP heeft een verwachte prijs vanaf 499 euro en is vanaf 31 juli 2006 verkrijgbaar via de geautoriseerde resellers van OKI Printing Solutions.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl.