Gemeente Alkmaar


Brand in sporthal de Meent

rode lijn

Dit is een persbericht van de politie.

24 juli 2006

Zondagavond 23 juli 2006 omstreeks 22.30 uur ontdekte een voorbijganger dat er brand was uitgebroken in de Sportzaal De Meent aan de Terborchlaan. De man zag, rijdend over de Martin Luther Kingweg, rook en vuur uit het pand komen. Ter plaatse bleek dat er brand was ontstaan in een hal/voorportaal van de sportzaal. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Er werden sporen aangetroffen die wijzen in die richting.

Een team van acht rechercheurs is op dit moment bezig met een onderzoek naar een tiental brandstichtingen die in de afgelopen 2 maanden hebben plaats gevonden in Alkmaar. In de meeste gevallen vonden de brandstichtingen plaats in schoolgebouwen en sportzalen in het westelijk deel in Alkmaar. Op dit moment is nog niet duidelijk of de branden door één en dezelfde persoon of door meerdere personen zijn aangestoken. De brand van zondagavond wordt opgenomen in het lopende onderzoek.

Het rechercheteam is op zoek naar eventuele getuigen van deze brand. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in fietsers die tussen zondagavond 21.30 en 22.45 uur over het fietspad langs de Hoeverweg ter hoogte van De Meent hebben gereden.
Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

24 juli 2006