Ingezonden persbericht


Media alert

24 juli 2006

Organisaties schaffen onnodig veel verschillende typen apparatuur aan

~ SCC pleit voor standaardisatie van computers, laptops en printers ~

In veel organisaties heerst een wildgroei aan computerapparatuur, terwijl dat in sterke mate gestandaardiseerd kan worden zonder verlies van functionaliteit. Dat stelt SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen. Het merendeel van de op dit moment verkrijgbare apparatuur voor de inrichting van werkplekken voldoet prima aan de behoeften en organisaties zouden dan ook een standaardisatieslag moeten maken ten behoeve van de beheersbaarheid.

De ICT-afdeling heeft van nature een voorkeur voor het nieuwste van het nieuwste wanneer het gaat om kantoorautomatisering. Echter, werkplekinrichting is inmiddels een zo vanzelfsprekend item in de bedrijfsvoering, dat het beschouwd kan worden als een utility, waarbij het louter gaat om functionaliteit. Als gevolg van wisseling van leveranciers en ad-hoc aanschaf van apparatuur, waarbij prijsvergelijk vaak de beslissende factor is, hebben veel organisaties een grote variëteit aan computers en afdrukapparatuur. Deze grote variëteit aan apparatuur is vaak bijzonder lastig te beheersen.

SCC raadt bedrijven aan om hun medewerkers in te delen in categorieën, in functie van werkplekvereisten. Een gemiddelde organisatie kan zich beperken tot bijvoorbeeld drie soorten medewerkers: kantoormedewerkers, mobiele medewerkers en thuiswerkers. Als voor elk van die typen medewerkers een geschikte werkplekuitrusting wordt vastgesteld, met specificaties ten aanzien van het soort computer, de processor, voorgeïnstalleerde software en het gewenste services-niveau, beschikt de organisatie over voldoende functionaliteit voor het totale personeelsbestand. Ook kan een organisatie zich in veel gevallen beperken tot één of enkele typen printers of multifunctionals.

"Organisaties streven momenteel naar uiterste transparantie op alle fronten", aldus Patrick van de Coolwijk, sales & marketing directeur bij SCC. "Dan is het vreemd dat er zoveel diversificatie bestaat in werkplekinrichting, terwijl daar juist grote efficiency-winst te behalen is. Wij adviseren onze klanten dan ook, ongeacht hun omvang, te streven naar een eenvoudige en vooral goed beheersbare werkplekinfrastructuur."

SCC helpt organisaties bij het bepalen van de geschikte mate van standaardisatie middels het FLEXDESK-concept. Met dit aanbod krijgt de klant een overkoepelend contract in abonnementsvorm, waarbinnen alle werkplekken worden beheerd tegen transparante, vaste kosten per gebruiker.

(342 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een belangrijke internationale leverancier van IT-diensten en -oplossingen die leiden tot kostenbesparingen en prestatieverbeteringen gericht op de Europese overheid en het bedrijfsleven. Via een netwerk van eigen vestigingen en business partners voert het bedrijf nationale en internationale projecten uit in meer dan zestig landen. Tot het SCC-klantenbestand behoren onder meer ABN AMRO bank, AON, British Airways, CSC, Danone, France Telecom, ING Group, Leaseplan, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Justitie, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Peugeot, Sodexho en TU Eindhoven. SCC maakt deel uit van SCH (Specialist Computer Holding), de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa met meer dan 6.000 werknemers en een omzet van 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.nl.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: Mariekev@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com