Gemeente Tilburg

24-7-2006
Roze Maandag in zomerse roze sferen
Sweet Sixteen, Jody Bernal, wuppie verkoop tijdens 16e editie Roze Maandag

Roze Maandag belooft weer het hoogtepunt in het aantal bezoekers te worden voor de Tilburgse Kermis 2006. Parkeergarages en -terreinen in binnenstad en daarbuiten raken snel vol. Veel bezoekers kiezen daarom de trein en ander openbaar vervoer. 'Sweet Sixteen' is de slogan van de zestiende editie van Roze Maandag. De topdag tijdens de Tilburgse Kermis is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste gay-evenement van Nederland. Vorig jaar waren er op Roze Maandag 275.000 bezoekers.

Feestelijke opening
De Roze Maandag werd feestelijk geopend door burgemeester Vreeman en Kelly (bekend van Big Brother). Hij kreeg uit handen van Kelly namens het Aidsfonds, de bekende roze wuppie, maar dan een reuzenexemplaar. Embrace Pink bracht een echte Roze Maandag Rap en Jody Bernal zorgde voor een swingend optreden. De sfeer zat er meteen goed in. De rest van de dag zijn er in de gehele binnenstad overal straatfeesten met diverse artiesten en DJ's.

Douches
De door horeca Piusplein-Paleisring ingestelde buitendouches blijken vroeg al succesvol tijdens Roze Maandag. De eerste bezoekers maken al gretig gebruik van de douchekoppen die aan veel buitenbars hangen.

Zondag
Op zondag was het gedurende de hele dag druk en zeer gezellig. De organisatie schat dat het bezoekersaantal 110.000 is. Met een topdag als Roze Maandag is vandaag alweer de 400.000e bezoeker bereikt. Uiteraard werd ook de 400.000e bezoeker in het zonnetje gezet. Immers elke 200.000e bezoeker van de Tilburgse kermis krijgt een feestelijk arrangement aangeboden. Dit keer is de gelukkige Henk Praamsma uit Amersfoort. Hij ontving uit handen van wethouder Janssen (kermis) een feestelijk arrangement. Het arrangement, bestaande uit twee hotelovernachtingen met ontbijt en diner op de dag van aankomst, een bezoek aan het Nederlands Textielmuseum, een VVV-wisseldiner bij een van de restaurants in de stad, een Tilburgpakket met onder andere wandelroutes, een stadswandeling, fietsroutes en een boek over de geschiedenis van de Tilburgse kermis werd gretig in ontvangst genomen. Meneer Praamsma: Fantastisch dat ik dit arrangement krijg. Ik ga er samen met mijn vriend zeker van genieten, want Tilburg biedt volgens mij heel veel mogelijkheden voor een gezellig weekendje weg. Kort nieuws:
Gehandicaptenmiddag
Naar verwachting nemen er ongeveer 400 gehandicapten deel aan de speciale gehandicaptenmiddag op dinsdag. Veel exploitanten werken op deze middag mee aan gratis toegankelijkheid van de attracties. Bovendien draaien veel attracties op aangepaste snelheid. De organisatie is handen van Stichting Recreatie Werkgroep Gehandicapten Team West uit Tilburg. Kermiswethouder Hans Janssen geeft om 10:00 uur in de Muzentuin de aftrap voor deze speciale dag. Om 10:30 uur vindt er een optreden plaats van Jurgen Jonkers. Aansluitend vindt er een unieke gebeurtenis plaats bij de Grand Carrousel. Daar wordt baby Leijdekkers gedoopt.

Kindermiddag
Woensdag 26 juli is de kindermiddag op de Tilburgse Kermis. Alle kinderen worden verzocht om verkleed te gaan als clown. De kindermiddag wordt geopend door wethouder Hans Janssen in de Muzentuin om 13:30 uur. Natuurlijk zijn alle kinderen bij deze opening van harte welkom. Clown Jopie zorgt voor een spetterend optreden voor alle kinderen. Het mooist verklede kind wint een familieabonnement op de Efteling. De uitreiking vindt plaats om 16:30 uur bij de Amstel Bierhal op het Stadhuisplein!

Kermissouvenirs bij VVV
De Tilburgse VVV heeft voor kermisbezoekers dit jaar een aantal kermissouvenirs in het assortiment opgenomen, onder andere caps, roze maandagstropdassen, T shirts, polsbandjes en fotocamera's De artikelen dragen bij aan de kermisbeleving en passen in het streven om steeds nieuwe impulsen aan de kermissfeer toe te voegen. Souvenirs zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Spoorlaan en bij de kermis miniatuurtentoonstelling in het Paleis (Willemsplein).

Dagelijkse persbriefing
Ook morgen, dinsdag 25 juli, vindt er een dagelijkse persbriefing plaats om 16:30 uur. De persbriefing vindt plaats in het Paleis, ingang aan de kant van de stadswinkel. Wethouder Hans Janssen brengt u dan graag op de hoogte van alle feiten en wetenswaardigheden. Speciaal voor deze dinsdagmiddag is Rene ter Horst van het TOG aanwezig voor een toelichting op de gehandicaptendag.