Politie Groningen

Dinsdag 25 juli 2006

Provincie Groningen, 25-07-2006

Veendam: politie twijfelt over boeteverhaal kleuter

De politie Groningen heeft onderzoek gedaan naar het uitreiken van de vermeende boete aan een 3-jarige kleuter. Na een gesprek met de moeder van het kind blijkt dat de bon niet is uitgereikt door een Groningse politieman. De vrouw twijfelt ernstig over de vermeende diender en geeft aan dat het waarschijnlijk geen politieagent is geweest die haar op de bon slingerde. Een aan haar uitgereikte bon kon zij niet tonen. Ook herkende ze niet de bon van de politie. Een door haar ingezonden bezwaarschrift blijkt niet bij politie en justitie te zijn aangekomen. De vrouw blijft bij haar verhaal dat ze is aangesproken door een man die haar ook direct geld wilde laten betalen voor het wildplassen. De politie twijfelt aan het verhaal van de vrouw in verband met de tegenstrijdigheden in haar relaas. Eerdere meldingen over nepagenten zijn niet bekend. Overigens is het volgens de wet ook niet mogelijk om een 3-jarige te bekeuren.

Groningen: autokraker aangehouden

In een woning aan de Begoniastraat heeft de politie maandagochtend een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een geparkeerde auto op het Damsterdiep. De eigenaar van de auto achtervolgde de inbreker. In een brandgang achter de Begoniastraat zag de verdachte kans te ontkomen aan zijn achtervolger nadat hij deze met een lifehammer had bedreigd. Na onderzoek door de politie bleek dat de verdachte zich in een woning had verschanst. In de bosjes achter de Begoniastraat werd een deel van een MP3 speler uit de auto teruggevonden. Nadat de agenten door de bewoner waren toegelaten tot de woning kon de verdachter worden ingerekend. Hij bekende de diefstal uit de auto. De verdachte is ingesloten.

Groningen: ongeval met motor

Op de Hereweg bij de Waterloolaan ontstond maandagochtend een aanrijding tussen een auto en motor. De bestuurder van de auto, een 46-jariger inwoner van Heteren verleende geen voorrang aan een 42-jarige motorrijder uit Nieuwolda. De motorrijder moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De motor werd zwaar beschadigd afgevoerd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: alcohol in verkeer

Op de Radesingel heeft de politie maandagavond een 42-jarige Groninger aangehouden. De man reed in zijn auto nadat hij alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf aan dat de man ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Ook op de Prinsesseweg werd een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij bleek onder invloed te verkeren van 1.8 promille. Zijn rijbewijs werd eveneens ingenomen.

Groningen: diefstal bouwmaterialen

De politie heeft maandagnacht een 36-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De verdachte werd na een melding van een oplettende burger, aangetroffen bij de bouwplaats aan de Bloemstraat in Groningen. De man had hekwerk rond de bouwplaats plat gelegd om zo de bouwplaats te kunnen betreden. Hij liep met een bromfiets, waarvan de fietstassen vol bouwmaterialen zaten. De politie kon op basis van schoensporen vaststellen dat de man op het bouwterrein was geweest. Op het bouwterrein had de man nog meer goederen klaar gezet. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: alcomobilist opnieuw in de fout

Een 26-jarige man uit Groningen is maandagnacht aangehouden. De man reed over de Apollolaan in Wildervank. Bij controle bleek hij bijna 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs was bovendien ongeldig verklaard in verband met rijden onder invloed. De politie heeft de auto van de man in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Harkstede: snelheidscontrole

De politie heeft maandag op de Hoofdweg in Harkstede een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 515, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.