Politie Haaglanden

25 01 persberichten 25 juli

Haaglanden, 25-07-2006

Jongen schiet met luchtbuks
Zoetermeer - Maandag 24 juli rond 16.00 uur is een 17-jarige jongen uit Leidschendam in het Westerpark aangehouden. Getuigen hadden de politie gebeld dat in het park een jongeman schoot met een luchtdrukwapen. Agenten namen een kijkje en zagen een jongeman zonder helm op een brommer rijden over het voetgangersgedeelte. Deze jongeman voldeed aan het signalement die de getuige had opgegeven. De Leidschendammer werd aangehouden. Het luchtdrukpistool werd in beslag genomen. De verdachte bekende te hebben geschoten. Ook werd hij bekeurd voor de twee verkeersovertredingen.

Drie jongens onttrekken zich aan politiecontrole Zoetermeer - Surveillerende agenten zagen dinsdag 25 juli rond 04.45 uur in de Van der Hagenstraat een scooter rijden zonder verlichting met daarop drie personen zonder helm. Bij het zien van de politieagenten ging de bestuurder er met de twee medepassagiers vandoor. De agenten gingen het drietal achterna en onderweg sprongen twee jongemannen van de scooter en reed de bestuurder door. De 16-jarige Zoetermeerse bestuurder deed er alles aan om aan de aandacht van de politie te ontsnappen. Maar dit lukte niet en na een korte achtervolging werd hij staande gehouden. De scooter was niet verzekerd. Dat was ook de reden voor de bestuurder om de stoptekens van de agenten te negeren. Ook de twee andere Zoetermeerse jongens van 15 en 17 jaar werden in de bossages aangetroffen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

85 automobilisten hielden zich aan de verkeersregels Wassenaar - Bij een alcoholcontrole werden maandag 24 juli tussen 20.00 en 22.00 uur op de Wassenaarseslag 85 bestuurders gecontroleerd. Bij geen van hen werd het gebruik van teveel alchol geconstateerd.

Jongen pikte andermans fiets om thuis te komen
Wassenaar - Dinsdag 25 juli rond 01.30 uur zagen agenten op de kruising Bezuidenhoutseweg/Zijdeweg een fietser zonder licht rijden. Bij de controle verklaarde de 16-jarge Hagenaar dat dit niet zijn fiets was, maar dat hij deze had gevonden en daarmee naar huis wilde rijden. De Hagenaar werd aangehouden op verdenking van diefstal/verduistering van de fiets. De verdachte had geen legitimatiebewijs tonen en moest de nacht doorbrengen in de politiecel.

Bootsurveillance
Leidschendam - De politie surveilleerde maandag 24 juli vanaf 14.30 uur met de boot over het water bij de vlietlanden. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximum vaarsnelheid. Een van hen was onder de 18 jaar en voer gezien zijn leeftijd met een te snelle motorboot.

Risico op brand hoger tijdens droogte
Nootdorp - Een 39-jarige man uit Nootdorp kreeg maandag 24 juli rond 09.00 uur een proces-verbaal, omdat hij bij zijn woning aan de Meeuwenbeemd vuurdoorntakken aan het verbranden was. Dit deed hij dicht bij een schuurtje en een boom, wat niet geheel ongevaarlijk is en zeker niet in deze tijd van droogte.

Aanrijding met dodelijke afloop
Pijnacker - Een 22-jarige motorrijder uit Pijnacker kwam maandag 24 juli om het leven na een frontale botsing met een personenauto. Rond 15.00 uur reed het slachtoffer op de Europalaan toen hij wilde inhalen. Hij zag hierbij de tegemoetkomende 32-jarige automobiliste uit Pijnacker over het hoofd. Hij remde te hard en sloeg met zijn motor over de kop. Hij kwam terecht op de motorkap van de automobiliste. De motorrijder is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De automobiliste is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Stopteken negeren, komt duur te staan
Wateringen - Een 20-jarige automobilist uit Den Haag negeerde maandag 24 juli rond 20.00 uur op de Wippolderlaan een stopteken van de politie. De bestuurder viel de agenten op, omdat hij reed met een snelheid van 120 km/u daar waar maximaal 80 km/u was toegestaan. Verder belde hij niet handsfree en droeg hij geen gordel. Echter toen de politie hem sommeerde aan de kant te gaan, reed hij er op het laatste moment toch weer vandoor. Vervolgens kon de verdachte opnieuw aan de kant worden gezet. De Hagenaar kon later het bureau verlaten met meerdere bekeuringen op zak.

Personenauto in botsing met vrachtwagen
Naaldwijk - De 42-jaige automobilist uit Den Haag kwam maandag 24 juli rond 15.30 uur in botsing met een 54-jarige vrachtwagenbestuurder uit Hoek van Holland. Hij zag door de felle zon en de moeheid de stilstaande vrachtwagen over het hoofd en klapte met een behoorlijk hoge snelheid achterop. De automobilist had geen letsel, maar zijn auto was totall-loss. De vrachtwagen had schade aan de achterzijde en kon zijn weg nog vervolgen.

Drugshandelaar aangehouden
Den Haag De politie heeft maandag 24 juli om 18.30 uur in een hotel in de Jan Hendrikstraat een 35-jarige Bulgaar aangehouden. De man had in de kluis van zijn hotelkamer 70 bolletjes cocaïne opgeborgen met een totaal gewicht van bijna 700 gram. Bij de insluiting van de verdachte kwam er ook nog een bolletje uit zijn sok tevoorschijn. De Bulgaar had een flink bedrag aan contant geld op zak. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Verdachten diefstal uit auto
Den Haag Twee Hagenaars van 35 en 47 jaar oud zijn dinsdag 25 juli rond 01.00 uur op de Soestdijksekade aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen probeerden in te breken in geparkeerde autos op de Soestdijksekade. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij het tweetal dat voldeed aan de opgegeven signalementen. Tijdens de fouillering vonden de agenten diverse inbrekerswerktuigen.

Kind spring van 1e etage en breekt arm
Den Haag Een 10-jarig jongentje uit Den Haag kwam maandag 24 juli rond 15.45 uur ongelukkig terecht na zijn sprong van de 1e etage van zijn huis aan de Molenslootstraat. Het kind speelde verstoppertje/tikkertje met enkele andere kinderen. Tijdens het spel sprong het jongentje vanaf de eerste etage naar beneden. Hij brak zijn arm.

HTM controleur bedreigd en mishandeld
Den Haag Een 23- en 38-jarige Hagenaar zijn maandag 24 juli rond 10.00 uur aangehouden als verdachten van het bedreigingen en mishandelingen van een
HTM-controleur. De HTMer controleerde op de Moerweg de passagiers van de tram op geldige vervoersbewijzen. Bij het zien van de controleur wilde de 38-jarige plotseling de tram verlaten en probeerde zijn vriendin mee te trekken. Toen dat niet lukte, richtte hij zich op de controleur en gaf hem een klap en bedreigde hem.