Politie Hollands Midden

Datum: 25 juli 2006

Hillegom Auto gestolen na woninginbraak In een woning aan de Leidsestraat is op dinsdagnacht 25 juli ingebroken. De dader(s) kwamen binnen via het bovenlicht aan de achterkant van de woning. Vervolgens hebben zij de autosleutels en daarmee de auto die in de nabije omgeving geparkeerd stond weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en heeft de gestolen auto, een grijze Mercedes Benz internationaal laten signaleren. De technische recherche van politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel in de woning achtergelaten sporen die kunnen leiden naar een dader.

Hillegom Politie houdt verkeerszondaar aan

De politie heeft dinsdag 25 juli rond 00.15 uur op het Karel Doormanplein een 55 jarige man uit Hillegom aangehouden. De agenten controleerden de man vanwege de geluidsproductie van de uitlaat van zijn auto. Het bleek dat deze lek was. De agenten kwamen op dat moment ook tot de ontdekking met iemand te doen te hebben die een rijontzegging tot eind 2007 had voor het onder invloed rijden en die ook nu onder invloed verkeerde. Hij werd dan ook aangehouden. Zijn daarop gehouden ademanalyse liet een uitslag zijn van 490 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook bleek de geldigheid van de APK van zijn auto te zijn verlopen. De man besloot afstand te doen van zijn auto. Die zal nu worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Politie houdt verdachten aan van inbraak in auto

De politie heeft dinsdag 25 juli rond 00.40 op een parkeerterrein aan de Zuidduinseweg twee mannen uit Leiden van 25 en 28 jaar aangehouden. Na een melding van een burger dat daar in een auto werd ingebroken trof de politie de twee mannen aan. Van een daar geparkeerde Volvo was een autoruit ingeslagen, waren portieren opengemaakt en was de auto doorzocht. Of de twee aangehouden mannen daarvoor verantwoordelijk zijn wordt onderzocht. Beiden zijn ingesloten.

Katwijk Fietser onderuit geschopt Een 28 jarige mountainbiker uit Schiedam is op zaterdagochtend 15 juli, rond 11.30 uur, tegen zijn fiets getrapt door een bromfietser. De Schiedammer fietste over de Boulevard vanuit de richting van de Noordduinen naar de Zuidduinen. Omdat het druk was op de boulevard haalde hij diverse auto's in. Bij het stoplicht werd hij ingehaald door een bromfietser die hem de pas afsneed. De mountainbike reageerde hier verbaal op. Vervolgens ging de bromfietser naast hem rijden en gaf hem een trap tegen de wiel van zijn fiets zodat hij onderuit ging. De mountainbiker kwam ten val en raakte gewond aan een been en een elleboog. Hij deed aangifte bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de bromfietser.

Voorschoten Krattendief aangehouden De politie heeft op dinsdag 25 juli, rond 06.20 uur, een 25 jarige man uit Den Haag aangehouden op de Vogelkerslaan. De man liep met twee kratjes in zijn handen over straat. Een agent sprak de man aan en vroeg waar hij de kratjes vandaan had. De man bekende al snel de kratjes bij een terrein van een restaurant afgehaald te hebben. Tevens had de man nog openstaande boetes die hij moest betalen. Hij is meegenomen naar het bureau voor de afhandeling van de boetes en krijgt proces-verbaal voor het stelen van de kratjes.

Hazerswoude-Rijndijk Jongens vernielen verkeerspaal

De politie heeft maandag 24 juli rond 16.30 uur twee jongens op de Rijndijk nabij de Rijn aangehouden die door het hangen aan een verkeerspaal deze vernield hadden. De paal verboog en kwam los in de grond te staan. Een getuige belde de politie dat de jongens, deel uit makend van een groep daar rondhangende jongeren, daarvoor verantwoordelijk waren. Beide jongens werden aangehouden waarna met de ouders werd overeengekomen hen voor een HALT - afdoening in aanmerking te laten komen.

Gouda Politie houdt man op gestolen fiets aan

De politie heeft dinsdag 25 juli rond 02.15 uur op de Ridder van Catsweg een 39 jarige Gouwenaar aangehouden die daar reed op een als gestolen te boek staande fiets. Agenten zagen de man daar zonder licht rijden en spraken hem aan. Bij controle van het framenummer van de fiets bleek dat de eigenaar bij de politie aangifte had gedaan van de diefstal. Zijn fiets was op 3 augustus 2004 aan de Westerkade gestolen. Of de Gouwenaar nu de dief is of dat hij de gestolen fiets had gekocht, onderzoekt de politie. De verdachte is ingesloten.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --