Politieberichten Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 25-07-2006

Diefstal motor

UTRECHT Dinsdag werd een motorrijder op de Burgemeester Norbruislaan aangehouden.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie de melding dat er een aantal jongeren steeds wisselend op dezelfde motorfiets reden. Er zou steeds gewisseld worden van bestuurder. Toen agenten ter plaatse gingen, zagen ze een jongen op een motorfiets vanuit de richting van het oude stadhuis in Zuilen komen rijden. Bij het zien van de politie reed de bestuurder vervolgens tegen het verkeer in, in de richting van de Prins Bernhardlaan, waarna hij rechtsaf de Bazelstraat insloeg. Vervolgens sprong de bestuurder van de motorfiets en deed een poging over het hek van de brandgang te klimmen. Agenten konden door snel te reageren de verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht, van het hek trekken, waarna hij werd aangehouden. De motorfiets stond al sinds 2002 als gestolen gesignaleerd.

Verdachte op heterdaad betrapt

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd in de nacht van maandag op dinsdag een dief op heterdaad betrapt.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat er een man met een winkelwagen vol niet betaalde goederen een winkel op de Amsterdamsestraatweg zou verlaten. Op de kruising Boerhavelaan/Rietstraat troffen agenten de man aan. De verdachte, een 43-jarige man uit Apeldoorn, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal bij zwembad

UTRECHT Bij een zwembad op de Weg naar Rhijnauwen werd maandagmiddag een 12-jarig meisje uit Culemborg aangehouden voor het stelen van twee gouden oorbellen uit een tas.

Om 16.30 uur werden agenten gezonden naar een zwembad. Hier zouden toezichthouders een aanhouding hebben gepleegd. Ter plaatse droegen de toezichthouders het meisje over aan de politie. Zij had oorbellen uit de tas van een ander meisje gestolen. Dit werd echter gezien. Het meisje heeft een ontzegging gekregen voor alle zwembaden in Utrecht.

Illegaal gespetter

UTRECHT- Op maandagavond werd een aantal jongeren aangehouden omdat ze illegaal aan het badderen waren. Omstreeks 23.45 uur reden agenten langs het zwembad aan de Weg naar Rhijnauwen. De agenten hoorden gespetter terwijl het zwembad gesloten was. Zij gingen poolshoogte nemen en visten vijf personen van 20 tot 34 jaar uit Amsterdam en Utrecht, uit het water. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij kregen hier een bekeuring voor het illegaal zwemmen.

Wel apparatuur, geen hennep

UTRECHT- Op dinsdag werd in een woning een lege hennepkwekerij aangetroffen. Omstreeks 00.30 uur ging de politie naar een woning aan de Cleopatradreef. In deze woning zou hennep aanwezig zijn. Agenten troffen in een slaapkamer wel apparatuur aan voor de kweek van hennep maar de planten waren verdwenen. In een andere kamer werden hennepresten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er met de gasmeter was geknoeid. Een 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op maandagmiddag ontstond er een aanrijding waarbij gewonden vielen. Omstreeks 16.00 uur reed een 43-jarige automobilist uit Montfoort over de Huis te Vleutenbaan. Hij raakte hier in een bocht in de slip en kwam op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier reed op dat moment een 43-jarige automobiliste uit Vleuten. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en de autos botsten tegen elkaar. De auto van de man kantelde en kwam op zijn kop terecht. De bestuurders werden onderzocht door ambulancepersoneel maar hadden geen ernstig letsel.