Politieberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 25-07-2006

Blauwe vernielers aangehouden

NIEUWEGEIN De politie kon maandagmorgen op de Arthur van Schendelhove wel heel gemakkelijk een spoor naar twee vernielers vinden. Blauwe verf verraadde het tweetal.

Omstreeks 10.50 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens een aan de Arthur van Schendelhove geparkeerde auto met verf hadden besmeurd. Ook enkele woningen moesten er aan geloven. Agenten gingen ter plaatse en zagen overal blauwe verf. Ze volgden het spoor door de wijk via gevels, schuttingen en plantjes en kwamen zo bij een woning een paar straten verderop aan. De agenten belden aan en er werd open gedaan door een 19-jarige man van wie het gezicht, de armen en kleding blauw waren. In de woning zat een 18-jarige man die ook onder de verf zat. Het werd al snel duidelijk dat er behoorlijk wat biertjes waren genuttigd en dat de mannen onder invloed daarvan tot hun creatieve doch baldadige daad waren gekomen. De mannen uit Nieuwegein zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen ze een bekeuring en de opdracht om alles schoon te maken. Gelukkig had het tweetal gebruik gemaakt van een afwasbare verf.

Onder invloed

VIANEN Op de Buitenstad is een 31-jarige inwoner van Vianen aangehouden voor rijden onder invloed.

De man werd dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur achter het stuur van zijn auto betrapt, terwijl agenten hem eerder die nacht nog hadden geadviseerd om niet te gaan rijden. De man was bij een ruzie betrokken geweest en verkeerde al zichtbaar onder invloed van alcohol. Het advies sloeg hij in de wind, wat leidde tot een blaastest en aanhouding. Op het politiebureau blies de Vianees 460 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal.

Winkeldievegge

NIEUWEGEIN Een 27-jarige vrouw uit Houten is maandag aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 19.00 uur betrapte personeel van een bouwmarkt aan de Veldwade de vrouw. Ze had artikelen in een plastic tas gestopt en liep zonder te betalen de winkel uit. Dit was op beveiligingsbeelden te zien. De politie werd ingeschakeld en bracht de vrouw over naar het politiebureau.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding

HOUTEN Een 60-jarige Houtenaar is maandag gewond geraakt na een aanrijding met een scooterrijder. Laatstgenoemde reed door. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat bij het tunneltje aan het Westrumsepad een fietser gewond was geraakt na een aanrijding. Het bleek dat een 60-jarige fietser op de kruising Westrumspad - Schonauwensepad hard voor een scooterrijder moest remmen die hem geen voorrang had gegeven. De scooterrijder kwam links van hem, onder het tunneltje richting Schalkwijk, aanrijden. Door het harde remmen en een lichte aanrijding met de scooter, sloeg de fietser over de kop. De man liep een forse hoofdwond op werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

De scooterrijder reed door zonder zich om het slachtoffer te ontfermen. Hij reed in de richting van het spoor en daarna richting De Tuin. Het betrof een donkerkleurige scooter zonder kenteken/plaatje. De berijder was een blanke jongen van 16-17 jaar oud en droeg een geel gestreept T-shirt en een wit petje.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het ingestelde onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.