AutoRai

Europees partnerschap voor autofinanciering tussen Crédit Agricole S.A. en Fiat Auto S.p.A.

(7/25/2006)
Fiat Auto en Crédit Agricole hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een akkoord hebben ondertekend voor de oprichting van een 50/50 joint venture, Fiat Auto Financial Services ("FAFS") genaamd, die zal instaan voor de belangrijkste financieringsactiviteiten van Fiat Auto in Europa.
Voor dit akkoord moeten de laatste documenten nog worden voorgelegd. De transactie kan rond zijn tegen 30 juni 2007, maar al het nodige zal worden gedaan om klaar te zijn tegen 31 december 2006, nadat de nodige goedkeuringen zijn bekomen en nadat Fiat Auto een beroep heeft gedaan op Fidis Retail Italia.

De activiteiten van FAFS zullen bestaan uit financieringen voor Fiat Auto dealers, fleetverhuur en -beheer van wagens, naast de financieringsactiviteiten voor dealers die momenteel worden uitgeoefend door Fidis Retail Italia (momenteel voor 51% in handen van Banca Intesa, Capitalia, UniCredit en San Paolo-IMI). Bovendien zal de joint venture nieuwe financiële producten aanbieden aan klanten en dealers van Fiat Auto, dankzij de financiële knowhow van Crédit Agricole. FAFS zal actief zijn in 13 Europese landen en zal een vermogen van ongeveer EUR 13 miljard beheren.

Volgens de voorwaarden van het akkoord zal Fiat Auto EUR 1 miljard cash ontvangen voor 50% van FAFS, zodat 100% van het vermogen van de joint venture EUR 2 miljard vertegenwoordigt. De joint venture zal voordeel halen uit de verregaande integratie met Fiat Auto en uit de toonaangevende positie van Crédit Agricole op het vlak van Europees consumentenkrediet. Crédit Agricole zal FAFS voorzien van de nodige fondsen, tegen een zeer competitieve kost. De twee partners zullen samen FAFS besturen.

âDeze transactie betekent een nieuwe stap in de internationale expansiestrategie van Crédit Agricole S.A. â een belangrijk element van zijn 3-jarig ontwikkelingsplan,â aldus René Carron, Voorzitter van Crédit Agricole S.A. âDeze transactie is ook van groot belang voor de verdere consolidatie van onze marktpositie in verband met gespecialiseerde financiële diensten. We bouwen onze relatie met Fiat, de grootste industriegroep van Italië, graag verder uit en nemen graag deel aan de heropleving van de auto-industrie,â voegde Georges Pauget, CEO van Crédit Agricole S.A., eraan toe.

âMet dit nieuwe akkoord verruimen we onze alliantiestrategie, met het oog op een sterker financieel aanbod voor dealers en klanten. Deze alliantie, tussen een grote bank en een toonaangevende autoconstructeur, betekent een nieuwe referentie wat de financiering van personenwagens betreft en zal de ambitie van Fiat Auto in heel Europa verder ondersteunen. We zijn blij dat we dit partnerschap kunnen hebben afsluiten met een financiële instelling van het kaliber en met de reputatie van Crédit Agricole,â aldus Sergio Marchionne, CEO van Fiat Auto.

De Fiat Groep werd geadviseerd door Goldman Sachs International en Grande Stevens (juridische adviseurs), terwijl Crédit Agricole werd bijgestaan door Banca Leonardo, Calyon, Rothschild en Baker & McKenzie (juridische adviseurs).

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster