AutoRai

Grote parade ter ere van Le Mans-overwinning Corvette Racing

(7/25/2006)
Ter ere van de vijfde overwinning van Corvette Racing in de GT1 klasse in de prestigieuze 24 uur van Le Mans, werd in Detroit, de autohoofdstad van de Verenigde Staten, een feestelijke en luidruchtige parade gehouden.
De winnende N.64 Compuware C6.R ging voorop in de stoet, die verder bestond uit een aantal convertibles met daarin de Corvette Racing-coureurs, de Corvette Indianapolis 500 pacecar en tientallen Corvettes van lokale clubs.

Op 18 juni wonnen Oliver Gavin, Olivier Beretta en Jan Magnussen met hun C6.R voor de vijfde keer in zes jaar voor Corvette Racing de GT1 klasse in de uitputtende 24-uurs race van Le Mans. Het was de derde keer op rij dat het trio in de race de overwinning pakte in hun klasse. In Detroit werd deze buitengewone prestatie op uitbundige wijze gevierd.

Het geluid van de C6.Râs 7-liter small block V8 weerkaatste tegen de wolkenkrabbers in hartje Detroit toen het konvooi langs de fameuze Woodward Avenue richting het hoofdkantoor van GM in het Renaissance Center trok. Daar begonnen de feestelijkheden met het aanbieden van de 24 uur van Le Mans- trofee aan Compuware Corporation, de hoofdsponsor van de kampioensauto.

De Corvette Racing coureurs Oliver Gavin, Olivier Beretta, Jan Magnussen, Ron Fellows, Johnny OâConnel en Max Papis vierden de festiviteiten vanuit een aantal Corvette convertibles. Bij aankomst op de bestemming demonstreerde hun teambaas Ray Gongla het machtige vermogen van de raceauto door een enorme burnout te maken.

Voor een enthousiast publiek bedankte en feliciteerde Ed Peper, general manager van Chevrolet, het team van Corvette Racing. Hij noemde het een bijzondere dag aangezien Corvette Racing reeds voor de vijfde keer de overwinning behaalde in het belangrijkste en meest prestigieuze autosportevenement ter wereld. Trots was hij op de mannen en vrouwen van het team die het mogelijk maakten om in de top van de autosport mee te draaien. Tevens herinnerde hij de aanwezigen eraan dat de succesvolle raceauto als basis een uitmuntende productieauto heeft. Dus ook de klant profiteert van de uitwisseling van technologie tussen het productiemodel, de Z06, en de C6.R raceauto. Volgens Peper was de winst in Le Mans de meest perfecte manier om de vijftigste verjaardag te vieren van Corvette in de autosport. Peter Karmanos Junior, CEO van sponsor Compuware, had eveneens lovende woorden voor het Corvette Racing team. Hij benadrukte dat de sponsoring van zijn bedrijf aan het team voor beide partijen goed werkte omdat ze allebei uit Detroit komen. Hij was daarom extra verheugd dat zijn bedrijf had bijgedragen aan de derde overwinning op rij en de vijfde in totaal in Le Mans.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster