Benoeming directeuren UWV

Uwv

http://www.uwv.nl

Benoeming directeuren

De heer Peter Ploegsma (38) is benoemd tot directeur Financieel Economische Zaken van UWV. Peter Ploegsma wordt belast met het financiële beheer van de organisatie en de sociale fondsen. Ploegsma werkte vier jaar als directeur financiën bij het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET; daarvoor was hij werkzaam bij het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoer Bedrijf. Na de RET had hij zijn eigen adviesbureau. Hij is 10 juli voor 50% begonnen, vanaf 1 oktober komt hij full-time in dienst bij UWV.

De heer Titus Livius (36) is per 1 september benoemd tot directeur Strategie, Beleid en Kenniscentrum. Titus Livius is thans werkzaam als plaatsvervangend directeur van de Directie Bestuursondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Livius gaat zich bij UWV bezighouden met (een coördinerende en integrerende rol in) de beleidsontwikkeling, de kennisopbouw en -uitnutting en de relaties met externe partijen.

Over UWV
UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen, waaronder de Ziektewet, de Werkloosheidswet en de WAO en de nieuwe arbeidsongeschiktheidswet WIA. UWV verzorgt de uitkering voor 1,3 miljoen uitkeringsgerechtigden. Bij UWV werken ruim 18.000 medewerkers.


Noot voor de redactie,