Gemeente Enschede

Ticketautomaten binnenstad klaar voor de toekomst

dinsdag 25-07-2006

Blauw vervangt geel

Ticketautomaten binnenstad klaar voor de toekomst

In het centrum van Enschede zijn nieuwe fraai vormgegeven blauwe parkeerautomaten geplaatst. Ze zijn voorzien van de modernste en nieuwste apparatuur. Daarmee is de Enschedese binnenstad voorbereid op betalen met de bankpassen en creditcards, waar de banken vanaf 2008 mee gaan werken.

Na vijftien jaar trouwe dienst zijn de gele apparaten vervangen, door de nieuwe blauwe ticketautomaten. Deze automaten kunnen van afstand in de gaten worden gehouden. Bij een storing krijgt de technische dienst automatisch bericht en bij vernieling of inbraak aan de automaat krijgt de politie een waarschuwing. Ook kunnen bezoekersaantallen, parkeeruren en opbrengsten in kaart worden gebracht. Hierdoor is het Parkeerbedrijf van de gemeente Enschede nog beter in staat de parkeerbehoefte te managen.

Met de komst van deze automaten is de Enschedese binnenstad voorbereid op betalen met nieuwe creditcards en bankpassen. Hierin is de oude fraudegevoelige magneetstrip vervangen door een ingebouwde chip, die alleen in combinatie met een pincode gebruikt kunnen worden.

Voor de parkeerders van de binnenstad blijft het gewoon mogelijk om contant, met de chipknip of via aanmelding per mobiele telefoon te betalen.

De oude nog niet afgeschreven gele automaten vinden een nieuw gebruik in het buitengebied.


---