Politie Gelderland-Zuid

Politieteam moord Sévèke op zoek naar 'Edmund Dantes'

Nijmegen, 25-07-2006 o Een persoon die zich via e-mailverkeer 'Edmund Dantes" noemde heeft medio 2005 enkele malen contact had met Louis Sévèke die dinsdag 15 november 2005 in het centrum van Nijmegen werd doodgeschoten. Tot nu toe heeft het rechercheteam ondanks intensief speurwerk de identiteit van die persoon niet kunnen vaststellen.

E-mails
De persoon die zich vanuit België en Nederland van de naam 'Edmund Dantes' bediende, gaf in de e-mails aan met Louis Sévèke te willen spreken. Louis mailde terug dat hij graag een afspraak wilde maken. Hierop werd niet gereageerd. Daarom stuurde Sévèke nogmaals een e-mailbericht waarop wel werd gereageerd, namelijk dat over enkele weken nader contact zal volgen. 'Edmund Dantes' liet echter niets meer van zich horen. Daarom stuurde Sévèke op 15 oktober 2005 nog een keer e-mail en maakte van zijn kant de afspraak om elkaar diezelfde maand nog te ontmoeten in een Nijmeegse horecagelegenheid. Daarop heeft 'Edmund Dantes' opnieuw niet meer gereageerd.

Contact
De politie vraagt degene die zich per e-mail bediende van de naam 'Edmund Dantes bekend te maken bij de Nijmeegse politie op telefoonnummer 0900-8844.
Het kan ook zijn dat anderen e-mailcontact hebben gehad met 'Edmund Dantes'.
Bent u 'Edmund Dantes'?
Of weet u wie deze 'Edmund Dantes' zou kunnen zijn? Help dan de politie verder met het onderzoek en bel telefoonnummer 0900-8844.
U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".

Het team dat de moord op Louis Sévèke onderzoekt bestaat nog steeds uit 25 rechercheurs.

Beloning
De hoofdofficier van justitie in het arrondissement Arnhem heeft een beloning uitgeloofd van 25.000,-- aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de aanhouding of het bekend worden van de identiteit van de dader(s) dan wel mededader(s) van de moord op de 41-jarige Louis Sévèke.