Aladdin presenteert resultaten tweede kwartaal

IJsselstein, 25 juli 2006 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, maakt de financiële resultaten van het tweede kwartaal bekend.

De nettowinst op basis van US GAAP in het tweede kwartaal van 2006 was 3,3 miljoen dollar of 0,23 dollarcent per aandeel, in 2005 bedroeg dit respectievelijk 3,6 miljoen en 0,25 dollarcent per aandeel. De nettowinst op basis van US GAAP in het eerste half jaar was 7,1 miljoen dollar of 0,49 dollarcent per aandeel, dit was in dezelfde periode van 2005 4,8 miljoen of 0,36 dollarcent per aandeel.

Omzet in het tweede kwartaal van 2006 was 20,9 miljoen dollar, een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten uit software voor Digital Rights Management bedroegen 14,6 miljoen dollar tegen 14,1 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2005. De omzet die Aladdin in het tweede kwartaal met zijn zakelijke beveiligingsoplossingen behaalde bedroeg 6,2 miljoen dollar tegen 6 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2005. In de eerste zes maanden van 2006 steeg de omzet met 8 procent naar 43,7 miljoen dollar ten opzichte van het eerste half jaar van 2005.

Yanki Margalit, CEO van Aladdin Knowledge Systems: "Hoewel de vraag naar onze beveiligingsoplossingen stabiel is, valt de omzet in het tweede kwartaal enigszins tegen. We zijn tevreden over de constante groei in verkopen. De omzet in Amerika en Japan is echter lager uitgevallen dan we hadden verwacht. Onze winst en bruto resultaten komen wel overeen met onze verwachtingen. We blijven een sterke focus houden op financiële efficiency. Om de effectiviteit van onze verkoop- en distributiekanalen te vergroten, herstructureren we op dit moment wereldwijd onze sales- en marketing organisatie."

Klik hier voor het volledige, Engelstalige persbericht. http://www.aladdin.com/news/2006/Corp/quart2.asp

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht